Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Begin deze week trok het F1-circus van onze Ardennen naar de voet van de Alpen, want in Monza wordt dit weekend de allerlaatste Europese GP F1 van het seizoen afgewerkt. Ook de F2, F3 en Porsche Supercup zijn er aanwezig, voor de F2 een emotioneel weerzien na de dramatische wedstrijd van afgelopen zaterdag in Spa.

In eigen land is er zaterdag de Omloop van Vlaanderen, de op twee na laatste manche van het Belgian Rally Championship. Kris Princen kan er mits winst een stevige stap naar de titel zetten, zeker door het forfait van Cédric Cherain, zijn dichtste achtervolger.

In Hongarije zwaait de Blancpain GT Sprint het seizoen uit, met een strijd tussen Mapelli-Caldarelli (Lamborghini) enerzijds en Stolz-Engel (Mercedes) anderzijds. Voor de Belgen valt er niets meer te rapen. Op de Hungaroring zijn ook de Eurocup Formula Renault en de Franse F4 te gast, met Ugo De Wilde, Amaury Cordeel en Sten Van der Henst. Op de Nürburgring is er verder VLN, in Silverstone GT Open en in Japan Super GT (Autopolis). Er is daarnaast ook heel wat VAS, met de Omloop van Vlaanderen voor elektrische voertuigen, de rallycross in Maasmechelen en de 360 minuten van de Suikerstreek.

Het World Superbike kampioenschap pikt het vervolg van zijn seizoen dit weekend weer op in Portugal.

error: Alert: Content is protected !!