Home > Circuit > In een notendop: FIA WEC en ELMS

In een notendop: FIA WEC en ELMS

  • FIA WEC LMP – De Toyota TS050 Hybrid van Conway-Kobayashi-Lopez start morgen op polepositie in de openingsrace van het FIA WEC 2019-2020 in Silverstone. Zij waren sneller nipt sneller dan hun teamgenoten Buemi-Hartley-Nakajima. De beide Rebellion R13 volgen met Nato-Menezes-Senna voor Duval-Berthon-Derani. In LM P2 was de snelste man Job van Uitert, in de Racing Team Nederland Oreca, voor de United Autosports Oreca van Di Resta-Albuquerque-Hanson. (Foto: WEC / Adrenal)
  • FIA WEC GTE -In GTE Pro was de pole in Silverstone voor GTE de Ferrari 488 GTE van James Calado en Alessandro Pier Guidi, voor de teamgenoten Davide Rigon en Miguel Molina. De Aston Martin van Alex Lynn en Maxime Martin start als derde, terwijl een andere Aston Martin Vantage, de auto van het trio Yoluc-Eastwood-Adam pole pakte in GTE AM.
  • ELMS – Ben Hanley (DragonSpeed Oreca) was de snelste in de kwalificaties van de ELMS in Silverstone. Hij bleef Filipe Albuquerque (United Autosports) en Paul-Loup Chatin (IDEC Sport) voor. Alle drie rijden ze in een Oreca. Sam Dejonghe raakte niet in de top-10 van de LMP3-ranking.
error: Alert: Content is protected !!