Home > VAS > Regularity > VAS terugblik: Regularity van Kasterlee

VAS terugblik: Regularity van Kasterlee

Vasthouden aan een opgelegd gemiddelde, op een rallyparcours, en met temperaturen die vlotjes 31°C bereikten… het vergde heel wat concentratievermogen. Regelmaat en ervaring haalden de bovenhand en dat was eraan te zien: het podium werd bevolkt met de drie koplopers in de tussenstand van het kampioenschap!

Het jonge geweld (zo mogen we ze toch noemen?) opende het bal. Stephanie en Elien Dierckx reden met de Toyota MR2 naar een minieme 0.157 strafpunten en gingen naar de leiding voor Sam De Wolf en Julie Cole op de Porsche 924. Twee proeven  hield het damesduo deze kop vast vooraleer weg te zakken naar een uiteindelijk toch nog verdienstelijke achtste eindplaats. De Wolf-Cole zouden we op een zesde plaats terugvinden aan de finish. Vooraan namen zoon Sander en vader Paul Van den Wyngaert de leiding over op de VW Corrado. Op regelmaat want de proeven zelf gingen naar een resem concurrenten: Boyen, Geerinckx, Darimont, Cremers, Korsmit… uiteindelijk was het debutant Sioen (wel bijgestaan door routinier Mario Leys) die tweemaal winst op een proef kon scoren.

Achter de Van den Wyngaerts was het de familie Van den Bogerd die op jacht was. Met de spectaculaire Daihatsu Rocky jeep slopen ze naderbij. Maar het werden uiteindelijk vader en zoon Van den Wyngaert die de zege pakten, voor vader en dochter Luc en Tasha Van den Bogerd. De derde podiumtrede was dan voor een goed teruggekomen duo: vader en zoon Patrick en Ari Meeus. Familiefun troef dus op het eindpodium, met net daarbuiten nog eens Serge en Damon Verhaeghe.

Voor de Van den Wyngaert clan lonkt nu een tweede opeenvolgende titel, tenminste, als ze geen brokken rijden in de afsluitende Regularity van Zuid-Limburg, midden november in Gingelom.

(foto’s: W.Bouchez & V. Deleersnijder)

 

DIXIT

Paul Van den Wyngaert, winnaar Regularity van Kasterlee

Een zege op regelmaat. We hebben zelfs niet één proef op onze naam geschreven! De anderen waren zeer wisselvallig, veel aparte winnaars op de proeven maar ook met veel fouten. We zagen Luc telkens korterbij komen. Dan is het zaak van nog beter op te letten, geen geheime controles pakken, en nog zuiverder door de bochten gaan. Dat is moeilijk op een rallyparcours. Vanochtend openden wij de route en dan is de baan proper en kan je je lijnen rijden. Maar vanaf de tweede passage gaan de rallywagens over het parcours en dan ligt er overal zand en kiezel, die uit de coupures worden gegooid.”

Luc Van Den Bogerd, 2de in de Regularity van Kasterlee

Onze bedoeling is om fun te hebben. Mijn dochter Tasha heeft dat goed gedaan. Ze blijft er allemaal heel rustig onder. De jeep is trouwens geen 4×4 maar een achtertrekker. Dat is bewust zo gedaan want dan kon ik nog wat gek doen en toch een snel ritme houden. En blijkbaar is dat goed genoeg om nog een uitstekend resultaat te halen ook!

Ari Meeus, 3de in de Regularity van Kasterlee

In de tussenstand kan het zo snel veranderen. In het begin is ook iedereen voorzichtig maar naarmate het rallyparcours lastiger ligt, gaat ook iedereen daarin mee. Dan moet je maar één geheime-secondencontrole pakken en je duikelt in het klassement. Je constante snelheid overal houden is zo belangrijk…

 

TECHNISCHE FICHE

Organisatie:  RT Titanic

Datum: zondag 25 augustus 2019

Overzicht: derde manche van het VAS Regionale kampioenschap Regularity. De wedstrijd komt eveneens in aanmerking voor het PAK provinciaal kampioenschap van Antwerpen 2019.

Deelnemers: aan de start: 32, geklasseerd: 31
Meteo: zeer warm en droog
Parcours: 102 km verdeeld in 8 regelmatigheidstrajecten
Koplopers: Van RT 1 tot RT 2: Stephanie en Elien Dierckx; van RT3 tot en met RT8 (finish): Sander en Paul Van den Wyngaert

Einduitslag:

1) Van den Wyngaert S.- Van den Wyngaert P. (Volkswagen Corrado 16V) 1,435 punten
2) van Den Bogerd L.- van Den Bogerd T. (Daihatsu Rocky 2.8td) 1,723 punten
3) Meeus Patrick-Meeus Ari A6144 A6145 RT Titanic RT Titanic Ford Sierra) 1,766 punten
4) Verhaeghe Serge-Verhaeghe Damon (Audi Coupe) 1,892 punten
5) Maertens Seba Verbeeck Raymond (Subaru Leone) 2,031 punten
6) De Wolf Sam-Cole Julie (Porsche 924) 2,032 punten
7) Nuyts Benny-Geerts Guy (Ford Sierra) 2,447 punten
8) Dierckx Elien-Dierckx Stephanie (Toyota MR2) 2,644 punten
9) Korsmit Udo-Spijker Vincent (BMW 325i) 2,788 punten
10) Geerinckx Gie-Collin Xavier (BMW 2002) 3,644 punten
…[geklasseerd: 31]

error: Alert: Content is protected !!