In het Duitse Buxtehude nabij Hamburg werd op de Estering de tweede en laatste dag van de vierde manche van het Europese kampioenschap rallycross afgewerkt. In tegenstelling tot zaterdag waar het grotendeels droog bleef, werden de resterende reeksen op zondagvoormiddag in de regen afgewerkt. De finales in de namiddag werden in droge omstandigheden verreden.

Dè vraag voor het Duitse weekend was wie de Zweed Robin Larsson, tot voor het weekend ongeslagen in de klasse Supercars, zou kunnen verslaan. Ook tijdens de eerste wedstrijddag leek Larsson ongenaakbaar maar in de regen op zondag had Larsson het moeilijker met zijn Audi S1. In de derde reeks op zondagochtend was het de Hongaar Tamas Karai die met zijn Audi A1 iedereen verraste en de Noor Thomas Bryntesson was dan weer de snelste in de vierde en laatste reeks met zijn Volkswagen Polo. Daarna wisten Robin Larsson en Thomas Bryntesson elk hun halve finale te winnen waardoor ze elk op de voorste rij van de ultieme finale mochten plaatsnemen. Bryntesson was de snelste in de start en liet zich de eerste plek niet meer afnemen ondanks een lekke band helemaal op het einde. Larsson moest vrede nemen met plek twee terwijl de Duitser René Munnich (Seat Ibiza) het thuispubliek kon verwennen met de derde plek op het podium.


In de klasse Super1600 leek de Rus Aydar Nuriev, leider in het kampioenschap, op weg naar winst met zijn Audi A1 van Volland Racing. Maar in zijn halve finale werd hij naar de tweede plek verwezen door zijn land- en teamgenoot Yuri Belevskiy. Ook in de finale kon Nuriev geen aanspraak maken op de overwinning. Sterker nog, Nuriev viel met een vierde plek net naast het podium en zag Belevskiy naar zijn eerste overwinning snellen voor de Hongaar Gergely Marton (Audi A1) en de Noor Marius Bermingrud (Skoda Fabia).

De volgende wedstrijd voor de Europese rijders in Supercar en Super1600 volgt reeds over twee weken in het Franse plaatsje Lohéac. Daar zien we ook de WK-rijders en de rijders van RX2 opnieuw in actie.

(foto’s J Dingenen)