Het ene weekend is het andere niet en na de schitterende zege in de ADAC GT Masters op Circuit Zandvoort, viel er weinig of niets te rapen voor Dries Vanthoor in de Duitse Eifel. De Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS finishte tijdens de vijfde van zeven meetings op zaterdag als achtste, met enkele punten als bonus, maar op zondag zat er niet meer dan een negentiende plaats in. Succesballast, een foute keuze qua setup tijdens de kwalificatie op zondag en een drivethrough tijdens de race zorgden voor kopzorgen bij team en rijders op de Nürburgring. Dries Vanthoor en Ricardo Feller hebben nu nog twee meetings in de ADAC GT Masters om te trachten een top-3 in de eindklassering uit de brand te slepen, “want de titel is nu wel definitief verloren”, aldus de Limburgse Audi-rijder.

Na de zege in Zandvoort voor Feller-Vanthoor kreeg de Audi R8 LMS van het duo 30 kilogram succesballast mee voor de Nürburgring. Dat zorgde voor een moeilijker te besturen wagen en dat had zo zijn gevolgen voor het resultaat:

Dries Vanthoor: “De auto was overstuur tijdens de kwalificatie op zaterdag en ook tijdens de race. We hebben er alles uitgehaald en een achtste plaats was het hoogst mogelijke, met de daaraan verbonden punten. Al bij al was dat nog redelijk, zeker in het licht van de rest van het weekend…”

Ondertussen zette de regen in en tijdens de kwalificaties op zondag was de piste erg nat. Dries Vanthoor moest met een setup voor droog weer onderweg en dat was geen makkelijke opdracht.

Dries Vanthoor: “We hadden een misverstand binnen het team, wat maakte dat de beide wagens niet de juiste setup meekregen. Hoe of wat, maakt niet uit, maar het maakte onze taak er niet makkelijker op. Uiteindelijk klommen we halverwege de race naar een top-10, maar toen kreeg mijn teamgenoot een, drivethrough voor de betrokkenheid in een aanrijding. We finishten uiteindelijk 19de, maar dat is enkel goed voor de statistieken.”

Dries Vanthoor neemt nu maandag het vliegtuig richting Japan, voor de voorlaatste wedstrijd van de Intercontinental GT Challenge, het WK voor GT-wagens. Dries Vanthoor rijdt er met een Audi R8 LMS van Audi Sport WRT, een wagen die hij met Kelvin van der Linde en Frederic Vervisch deelt.

© Foto: Willem Staat