DG Sport scoorde goed op zaterdag want de motorfiets werd in de kijker gezet in het hartje van Spa. En vanaf de eerste editie bleek de Parade van de 6 Heures Moto een groot succes. Ondanks het onzekere weer kwam de menigte opdagen, een mengeling van liefhebbers van tweewielers en toeschouwers die het entertainment konden smaken en de mogelijkheid om de machines, teams en chauffeurs te benaderen voor een ongeziene “Meet & Greet”!

En terwijl de sterren van de 6 Heures Moto de Spa-Francorchamps, waaronder Xavier Siméon, sinds zaterdagmiddag de nieuwe ronderecordhouder (2’24”082) beantwoordden aan de verzoeken van de fans, zakten jong en oud massaal af naar de Oude Thermen, waar de shows van de Circus Trial Tour de avond animeerden. Samuele Zuccali was in topvorm en verzekerde het spektakel, spelend met de regen op het gevaarlijke parcours dat gecreëerd werd door Fred Crosset. Het publiek werd getrakteerd op een mooie reeks backflips. In het kader van deze Parade werd ook een Parys Printing Grid Girls Contest georganiseerd, waar de teams het voor een eerste keer tegen elkaar opnamen – vaak op een al even verleidelijke als originele manier – om de aandacht te trekken van het publiek naar hun motoren en piloten. Een jury van experten bracht het verdict aan het eind van de avond, Team Kockarts (#31), team Lux-Moto Racing (#174) en WBB Racing Team (#77) mochten de prijzen geschonken door Parys Printing, Dunlop en Ipone in ontvangst nemen.

Aan het eind van dit aperitiefje, dat smaakt naar meer, trokken de motoren opnieuw richting het circuit van Spa-Francorchamps. Na enkele uren van respijt hernam de actie op het circuit op zondag 18 augustus vanaf 9u00, met een lange kwalificatiesessie waarna de start – in Le Mans stijl – werd gegeven om klokslag 11u55.

De 6 Heures Moto de Spa-Francorchamps live timing kan u volgen via www.raceresults.nu

(persbericht)