Home > Moto > Nationaal > Moto: Bastien Mackels verpulvert rondrecord de dag voor de 6 Heures

Moto: Bastien Mackels verpulvert rondrecord de dag voor de 6 Heures

Een fantastische kick-off ! Deze zaterdag, tijdens de Bikers’Days die georganiseerd worden in aanloop naar de 6 Heures Moto de Spa-Francorchamps, is het 10 jaar oude ronderecord verbroken ! Het behoorde toe aan Werner Daemen met z’n 2’24”730 en werd verbroken door Bastien Mackels, wiens BMW een tijd van 2’24”248 klokte… net voor de eerste regendruppels neerdaalden op het mooiste circuit ter wereld !

Natuurlijk heeft de technologie de afgelopen tien jaar niet stilgestaan, vooral op vlak van banden”, zegt Bastien Mackels die reuzetrots is op zijn prestatie van zaterdagochtend. “De nieuwste BMW is ook een pak efficiënter. Maar je moet ook nog een ronde vinden waar je niet gehinderd wordt door een andere rijder ! Telkens we de piste opgaan in goede omstandigheden, houden we dat record toch ergens in ons achterhoofd. Dat was ook het geval deze ochtend, en toen ik zag dat het een goede ronde ging zijn, heb ik alles gegeven…

Een quasi perfecte ronde… maar nog niet helemaal ! “Ik werd wat gehinderd bij het insteken van de Chicane“, gaat Bastien Mackels verder. “Wat betekent dat er dus nog marge is om nog sneller te gaan. Ik denk dat een dikke 2’23” haalbaar moet zijn, op voorwaarde dat de omstandigheden perfect zijn!

Zondag 18 augustus, de dag van de 6 Heures Moto de Spa-Francorchamps, zullen de weersomstandigheden in elk geval deze jacht naar het ronderecord verhinderen, maar in het hoofd van Bastien Mackels is het objectief ook anders. Samen met Wim Van Den Broeck, piloot van de BMW #91 J&I Racing zal hij zich vooral focussen op de overwinning in het algemeen klassement, kwestie van de frustraties van het begin van het seizoen in het Duitse Superbike uit te wissen. De toon is gezet !

We herinneren er nog even aan dat de 2019 editie van de 6 Heures Moto de Spa-Francorchamps zaterdagavond al begint, kort na 18 uur in het centrum van Spa, met een Parade die de fans en het grote publiek de kans zal bieden om de motoren, piloten en teams te ontdekken, met als kers op de taart de drie adembenemende shows van Circus Trial Tour en de Parys Printing Grid Girls Contest, die met een zestigtal deelnemende teams ongetwijfeld de moeite waard wordt… Actie !

(persbericht)

error: Alert: Content is protected !!