Home > Circuit > Zolder 24: Baelus Motorsport wil winnen

Zolder 24: Baelus Motorsport wil winnen

Baelus Motorsport kende tot nu toe een geslaagd seizoen in het Belcar Endurance Championship 2019. Een verkennende eerste meeting werd gevolgd door twee podiumplaatsen in de klasse Belcar 5 en dus trekt het team gemotiveerd naar het hoogtepunt van het seizoen: de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Men doet daarbij een beroep op vertrouwde elementen, zowel wat de racewagen, het team als de rijders betreft…

´Big Boss´ Filip Baelus staat voor de zesde keer aan de start van de 24 Hours of Zolder en houdt vast aan zijn beproefde concept. “We beschikken met de BMW M235i over een racewagen die aan de basis biedt wat we verlangen: betrouwbaarheid. Onze wagen rijdt in quasi standaard Cup-configuratie en moet optornen tegen meer krachtige bolides binnen dezelfde klasse, maar toch mikken we op een podiumplaats in de klasse en op de top 20 algemeen. Natuurlijk is het zaak om uit de problemen te blijven om dat te realiseren. Samen met de andere rijders en onze vaste technische crew van Auto´s Lievens stel ik met tot doel om naast het presteren op het asfalt ook zoveel mogelijk plezier beleven aan dit avontuur.

Ook Eveline Maes, die in 2013 tekende voor een eerste deelname met een Mazda in het kader van het Racing Stars project, begint aan haar zesde Zolderse etmaalrace, de vijfde met BMW. “Het is een cliché, maar de wedstrijd uitrijden is het eerste doel. En als het effe kan dan zonder met al te veel problemen geconfronteerd te worden. Daar zijn we in het verleden met dit team telkens in geslaagd en dat schenkt een pak voldoening. En net zoals de voorbije jaren twijfel ik er niet aan dat we ook nu veel plezier zullen beleven.

Vanzelfsprekend is de familie Lievens terug van de partij, niet alleen voor de technische ondersteuning, maar ook met twee rijders. Voor de ´padre familias´ Paul Lievens wordt het zijn veertiende deelname. “De twaalfde met BMW, nadat ik mijn eerste deelnames afwerkte met een Renault en een Porsche”, verklaart Paul. “En net zoals de voorbije 13 edities spelen er zovele factoren een bepalende rol, dat het onmogelijk is om voorspellingen te maken. Wij rekenen met onze M235i op de betrouwbaarheid, maar er komt nog zoveel meer bij kijken.

Zoon Bart Lievens tekent voor de zevende keer present. “Ik zal natuurlijk niet de enige zijn die zegt dat het uitrijden van de race het eerste doel is, maar ik denk ook dat er in onze klasse de mogelijkheid is om vrij hoog te eindigen. Het seizoen verliep tot nu toe goed en mits goede punten te scoren in de 24H Zolder is er nog veel mogelijk voor het kampioenschap.

Bovenstaand viertal wordt aangevuld met Patrick Michiels, die sinds dit jaar ook deel uitmaakt van het team en dus al twee keer op het podium stond in de klasse Belcar 5. “Mijn derde deelname aan de Limburgse etmaalrace en hopelijk ook de derde maal dat ik aan de finish sta. Het is natuurlijk totaal anders racen dan in de korte wedstrijden bij de historics waar ik de laatste jaren mee vertrouwd ben, maar dat mag in principe geen probleem stellen.”

(persbericht)

error: Alert: Content is protected !!