Home > VAS > Rallysprint > VAS Rallycross: terugblik Maasmechelen

VAS Rallycross: terugblik Maasmechelen

Het zijn plots drukke tijden in het VAS rallycrosskampioenschap waar er na de enige wedstrijd op Glosso twee opeenvolgende races waren op de Duivelsberg. Net voor de zomerstop inzet wordt het dus belangrijk om voldoende punten te verzamelen voor de laatste rechte lijn richting de finales, die later in oktober worden gereden.

Klasse C (Promotie): Putzeys neemt over   

In de Promoklasse is het iedereen tegen leider Stefan Thomassen. De achtervolgers wisselen elkaar af. Deze keer was het de beurt aan Yenthe Putzeys in zijn Opel Corsa. Die liet onmiddellijk de beste chrono noteren in de eerste reeks, maar daarna ook in de tweede reeks. Het leverde hem alvast de pole op voor de A-finale. Thomassen voelde de bui waarschijnlijk al hangen en zijn vrees werd bevestigd toen Putzeys met een kanonstart onmiddellijk een optie nam op de zege. Thomassen koos voor een vroege jokerronde maar wist toen al dat de zege aan hem zou voorbijgaan. Devlin Thijs in de Opel Corsa had inmiddels de achtervolging ingezet op Putzeys maar hij kwam één rondje te kort om zijn ambities kracht bij te zetten. Yenthe Putzeys schreef netjes zijn eerste zege op zijn naam, voor Devlin Thijs en Danny Kunnen.

Klasse A (-1600cc): nogmaals Dexters

Didier Dexters, de leider in de tussenstand bij de min 1600, zag in de vorige wedstrijd door een verkeerde bandenkeuze de zege naar Jacky Simons gaan. Tijd dus voor Dexters om de Toyota opnieuw de sporen te geven en dat deed hij met besttijden in de eerste en tweede reeks. De derde reeks werd aan Van der Linde met de Honda gelaten, de pole stond immers al vast voor Dexters. De finale werkte hij af met grote overmacht. Hij was het snelste weg, bleef aan de leiding na de jokerronde en ging naar de zege voor een sterk rijdende Rens Van der Linde en Jean–Pierre Verstraeten.

Klasse B (+1600cc): Leysen opnieuw aan de top

Andy Leysen zag in de vorige wedstrijd de zege naar Bart Goris gaan. En de BMW rijder had reden om zich zorgen te maken want in de eerste reeks was het opnieuw Goris in de Chevrolet Kalos die de snelste tijd liet afdrukken. Voor Leysen was er enkel een tiende tijd. Tijd om te reageren dus en dat deed Leysen met besttijden in de tweede en de derde reeks. De pole voor de finale werd veilig gesteld. Leysen nam daarin de beste start voor Bart Goris en Jonas Kemps en bouwde langzaam een voorsprong uit op Goris. Ook na het nemen van jokerronde bleef Leysen stevig aan de leiding rijden en behaalde een nieuwe zege als resultaat. Jonas Kemps (BMW M3) haalde de tweede plaats voor een nog sterk opgeklommen Jef De Busser in de BMW Compact.

(foto’s: P. Claesen)

DIXIT

Didier Dexters, winnaar klasse A

“We hebben hard gewerkt aan de afstelling van de wagen en dat heeft vandaag duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Ik wist al na de eerste reeks dat het goed zat en dat gaf me al een goed gevoel voor de latere finale.”

Andy Leysen, winnaar klasse B
Ik heb geen risico’s genomen vandaag want er stond veel op het spel. Ik moest opnieuw punten halen. Ik weet dat Bart Goris aan een goede reeks bezig is en het zal voor het kampioenschap vermoedelijk tussen ons gaan.

Yenthe Putzeys, winnaar klasse C
Eindelijk werd ik beloond voor het harde werk. Ik had tijdens de vorige race problemen met de koppeling maar die zijn met de overwinning van vandaag al lang vergeten. Dit smaakt zeker naar meer”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TECHNISCHE FICHE

Parcours: Duivelsbergcircuit (Maasmechelen)
Meteo: warm en droog
Deelnemers: 66 met 14 in klasse A, 30 in klasse B en 22 in klasse C

De beste prestaties :

 

Klasse A

Klasse B

Klasse C

Reeks 1

Didier Dexters
(Toyota MR2)

Bart Goris
(Chevrolet Kalos)

Yenthe Putzeys
(Opel Corsa)

Reeks 2

Didier Dexters
(Toyota MR2)

Andy Leysen
(BMW M5)

Yenthe Putzeys
(Opel Corsa)

Reeks 3

Rens Vanderlinde (Honda Civic)

Andy Leysen
(BMW M5)

Stefan Thomassen
(Honda CRX)

Klassementen :

Klasse A:

1) Dexters Didier 20 punten

2) van der Linde Rens 17

3) Verstraten Jean-Pierre 15

4) Maes Raf 14

5) Simons Jacky 13

6) Verschooren Thomas 12

7) Ubben Steven 11

8) Anthoni Guy 10

9) Janssen Jeroen 9

10) Desender Ben 8

11) Raemaekers Eddy 7

12) Cloots Laurens 6

13) Olefs Bram 5

14) Engelen Carmen 4

15) Desender Wouter 3

 

Klasse B:

1) Leysen Andy 20 punten

2) Kemps Jonas 17

3) De Busser Jef 15

4) Goris Bart 14

5) Weltjens Thomas 13

6) Driesen Jan 12

7) Verstraeten Maarten 11

8) Van gorp Dieter 10

9) Geebelen Andreas 9

10) Severeyns Wim 8

11) Mast Tom 7

12) Mooren Dirk 6

13) Nijssen Wouter 5

14) Nys Tino 4

15) Mertens Jef 3

16) Engelen Vincent 2

17) Faes Tim A1047 1

18) Willekens Pieter-Jan 1

19) Magedeleyns Rudi 1

20) Houben Kurt 1

21) Boelaers Leon 1

22) Fierens Frank 1

23) Scheyltjens Prisilla 1

24) Weytjens Marc 1

25) Danckers Gregorius 1

26) Huysmans Chris 1

27) Gielen Robin 1

28) Vanbaelen Jos 1

Klasse C:

1) Putzeys Yenthe 20 punten

2) Thijs Devlin 17

3) Kunnen Danny 15

4) Thomassen Stefan 14

5) Van Tiggelen Wim13

6) Zuidam Renco 12

7) Vliers Bjorn 11

8) Jacobs Mattias 10

9) Vervaeren Glenn 9

10) Huys Basile 8

11) Nijssen Maarten 7

12) Vrachten Guy 6

13) de Meijer Jeffrey 5

14) Vliers Henri 4

15) Theunissen Ben 3

16) Nietvelt Werner 2

17) Gontariu Mugurel 1

18) De Buck Eddy 1

19) Bavin Sam 1

20) Jacobs Sander 1

21) Vandepas Caithlin 1

22) de Lauw Piet 1

error: Alert: Content is protected !!