Home > Historic > Events > Ypres Regularity wil scoren met tweede editie

Ypres Regularity wil scoren met tweede editie

Ook dit jaar de Ypres Historic Regularity opnieuw de najaarskalender met drie competitiedagen en twee etappes voor het 800 kilometer lange parcours. De deelnemers keren elke avond terug naar het wagenpark en het podium in het gezellig centrum van Ieper.

De eerste etappe start op vrijdagavond om 18u en eindigt pas op zaterdag… om 16 uur! Een atypische timing, al wordt die etappe wel onderbroken door een korte nachtelijke pauze van een vijftal uren waarbij de deelnemers heel even hun hotelkamer kunnen opzoeken. Tijdens de derde en laatste wedstrijddag voorzien de parcoursverantwoordelijken Bjorn en Jens Vanoverschelde nog 250 kilometer, goed voor 10 regelmatigheidsproeven waarvan ééntje van ruim 30 kilometer!

Een tracé uit 1984

Bij het uitstippelen van de regelmatigheidsproeven, dat zijn proeven verreden op de openbare weg aan de hand van een geheim parcours waarbij de deelnemers zo nauwkeurig mogelijk een aangepaste gemiddelde snelheid moeten aanhouden, werd dit jaar nog dieper in de archiefkasten gedoken. Zo vonden de organisatoren een proef die voor het laatst gebruikt werd in… 1984. Het exacte tracé wordt geheim gehouden maar deze regelmatigheidsproef zal deel uitmaken van de nachtetappe en kon wel eens bepalend zijn voor de rangschikking…

Een gastgemeente tijdens elke etappe

Naast de klassieke regelmatigheidsproeven introduceerden we vorig jaar enkele ‘sporting stages’. Het zijn korte regelmatigheidsproeven op afgesloten wegen waarbij deelnemers in alle veiligheid op een behendigheidsparcours een opgelegde tijd moeten nastreven. Hoewel de essentie van het evenement uiteraard de regelmatigheidsproeven op openbare weg met geheim parcours blijft, worden dit jaar enkele extra ‘sporting stages’ toegevoegd. Elk van deze proeven wordt gekoppeld aan een ‘gastgemeente’. Daar zal de karavaan niet enkel de proef betwisten maar ook even halt houden voor een regroup of servicezone. De exacte gastgemeentes worden later bekend gemaakt.

Voor de geïnteresseerden: er zijn nog 25 plaatsen beschikbaar. Wie wil deelnemen kan dat met een voertuig tot 31/12/1990 of alle voertuigen tot 31/12/1966 en/of kleiner dan 1300 cc.

 

You may also like
Van Peking naar Parijs… via Ieper!

1 Response

error: Alert: Content is protected !!