Home > Rally > Rallyraid > Silk Way Rally: Al-Attiyah met zeven op zeven

Silk Way Rally: Al-Attiyah met zeven op zeven

Een achtste etappe, maar slechts de zevende klassementsproef, na een dagje relatieve rust tijdens de grensovergang van Mongolië naar China. Nasser Al-Attiyah had er geen problemen mee zijn zegetocht voort te zetten.

Zeven zeges op zeven ritten. In de geschiedenis van de Silk Way Rally is dit een uniek feit. Nooit eerder kon iemand een soortgelijke zegereeks voorleggen. Het is dan ook duidelijk dat Nasser Al-Attiyah en Mathieu Baumel (Toyota Gazoo Racing Overdrive) de 9de editie van deze rally domineren. Na de grensovergang op zaterdag volgde vandaag dan de langste etappe van de rally. De eerste ook in China, en alles in een moeilijk decor. Zandduinen en kamelengras zo ver het oog kon zien. De finish kwam in de schaduw van een reuzengroot standbeeld van Dzenghis Kahn. Nasser Al-Attiyah heeft de eindoverwinning nu bijna voor het grijpen, met nog slechts twee etappes tot de finish.

Toyota Hilux Overdrive teamgenoot Eric Van Loon kwam opnieuw als tweede binnen, in de sporen van zijn kopman. Hij hield de buggy’s af die achter hem op jacht waren naar het dagpodium. Mathieu Serradori en onze landgenoot Fabian Lurquin (Buggy CR6 SRT) werden derde ondanks een lekke band. Ze bleven voor aan de Chinees Han Wei (Buggy Geely SMG) en het Franse duo Pélichet-Larroque (Buggy Optimus Raid Lynx).

Morgen gaat het van Alashan naar Jiayuguan over 501 kilometer waarbij er 290 kilometer tegen de klok worden gereden. Het wordt een snelle route over zandwegen die overgaan in meer hobbelige wegen en droge rivierbeddingen.

(foto: overdrive racing)

You may also like
Silk Way Rally: Nasser Al-Attiyah met recordzege
Silk Way Rally: Al-Attiyah in het zicht van de eindzege
Silk Way Rally: Al-Attiyah met een gelukje
Silk Way Rally: geen risico’s meer voor Al-Attiyah
error: Alert: Content is protected !!