Home > #Hoofdnieuws > Bikers Classics en 4u Spa: terugblik

Bikers Classics en 4u Spa: terugblik

De wedstrijd binnen de A-XOC Bikers’Classics was uiteraard de “4 Hours of Spa Classic”, gehouden op zaterdagavond en vergezeld van…regen.

Het was zaterdag Vlaanderen boven op Francorchamps aangezien de algemene overwinning ging naar het snelle en ervaren Vlaamse duo Yves Bollaerts/Gian Mertens (niet te verwarren natuurlijk met Stephane Mertens) op een Honda RC30. Deze motor met nummer 87 is trouwens geprepareerd door Dholda, een naam als een klok in de motorwereld met een ijzersterke reputatie op het vlak van betrouwbaarheid en vermogen van hun creaties. Een lichte regenbui vlak voor de start zorgde voor de nodige commotie maar na een voorzichtige start en uitgekiende strategie reden beide racepiloten een feilloze wedstrijd, met dit resultaat als gevolg.

Een ander uiterst snel Belgisch team met de Suzuki n°56 (Stephane Mertens/ Grégory Fastré/ Bruno Le Bihan) had minder geluk en moest in het begin van de wedstrijd de pits in met elektrische problemen. Daardoor waren alle kansen op een overwinning uiteraard verkeken.

De Honda CB1100R PoweRacing-JapautoClub van Clément Chevrier, Matthieu Sauve en Matthieu Simon, en de Yamaha FJ 1100 Road Runner van Henk van der Mark en Dirk Brand vervolledigden het algemene podium.

(tekst & foto’s: Yves Anssens)

You may also like
4 Hours of Spa Classic 2019 : terug naar de echte endurance
error: Alert: Content is protected !!