Home > Historic > Events > Ligier wordt 50 jaar, en dat wordt gevierd

Ligier wordt 50 jaar, en dat wordt gevierd

Ligier viert zijn 50ste verjaardag op de Classics Days die worden gehouden volgend weekend op Le Mans Alle modellen, van de eerste JS1 tot de JS2 R van vandaag zullen er te zien zijn.

De Ligier JS1, de sport-prototype wagen waarmee alles begon in 1969, is uiteraazrd van de partij. Naast de raceversie van het enige productiemodel dat Ligier ooit maakte: de Ligier JS2. In raceversie kreeg de wagen een Ford Coswrth jaargang 1975. Verder zijn er de kleine Ligier JS3 in BP kleuren uit 1971 en de Ligier JS21 Formula 1 wagen die in 1983 werd gereden door Jean-Pierre Jarier en Raul Boesel in 1983. Uit recentere tijden zijn er de Ligier JS P2 en Ligier JS P3 en de Ligier JS P217, de laatste telg uit de LMP2 generatie. De Ligier JS2 R is de GT in verjaardagseditie die in 2018 werd uitgebracht. Ook aanwezig: Jacques Lafitte, de fetish rijder van het merk met zijn dochter Margot, die tevens meter is van het evenement.

Tevens is er een speciale limited edition van Michel Vaillant oom deze verjaardag te vieren. Slechts 300 exemplaren van de “Ligier 50th anniversary”, met in de hoofdrollen Jacques Laffite en zijn gekende Ligier JS7 zullen worden aangeboden op het circuit van Le Mans Bugatti.

Afspraak op 6 en 7 juli op het Le Mans Bugatti circuit voor de Classic Days en de 50ste verjaardag van Ligier. Hetzelfde weekend is Ligier Automotive trouwens ook present op het Goodwood Festival of Speed.

(foto’s persbericht/DPPI)

You may also like
ELMS: zege in afgebroken race voor United Autosport, titel voor G-Drive
Winst voor Eurointernational in eerste race Road to Le Mans
Eric De Doncker letterlijk in ‘Road to Le Mans’
Belgische mindervalide rijder in 2020 naar Le Mans?
error: Alert: Content is protected !!