Home > Rally > Rallyraid > Rally-Raid: Overdrive wil zege in Silk Way

Rally-Raid: Overdrive wil zege in Silk Way

Op 7 juli start de Silk Way Rally, oftewel de “Rally van de Zijderoute” vanuit het Siberische Irkoets. Het Belgische Overdrive wil er gaan voor zijn eerste zege in deze mythische rally.

Er zullen 10 proeven worden gehouden over 5000 kilometer, verspreid over Rusland, Mongolië en China. Op 7 juli wordt er in Irkoets gestart en op 16 juli is er de finish in het Chinese Dunhuang. De FIA houdt een oogje op deze rally die ze willen introduceren binnen de World Cup for Cross-Country Rallies.

Overdrive zet drie Toyota Hilux in voor Nasser Saleh Al-Attiyah en Matthieu Baumel, Yazeed Al-Rajhi met Timo Gottschalk en tenslotte de Nederlander Erik van Loon met Dakar veteraan Sebastien Delaunay.

Van de Russische taiga tussen Irkoets en Baykalsk gaat het doorheen de Mongoolse wildernis naar Ulan Ude en vandaar naar de Mongoolse hoofdstad Ulaanbatar. Via de Mongoolse steppe gaat het dan naar Alashan in het noorden van China, over de duinen van de Gobi woestijn om te eindigen in Dunhuang. Als avontuur kan het zeker tellen…

De andere Belgen

Vermelden we ook nog dat met het Overdrive team de Belgische inbreng zeker niet eindigt. Zo zien we Fabian Lurquin opnieuw naast de Fransman Mathieu Serradori op de Century CR6 buggy van het SRT team, Philippe en Maxime Lambilliotte op de Dunbee van Henrard Racing en Jan Van der Vaat op de Nederlandse DAF truck van Ocou samen met Nederlander Pascal De Baer en Fransman Jean Bernard Cassoulet.

(foto: Overdrive Racing)

 

You may also like
Silk Way Rally: Nasser Al-Attiyah met recordzege
Silk Way Rally: Al-Attiyah in het zicht van de eindzege
Silk Way Rally: Al-Attiyah met zeven op zeven
Silk Way Rally: Al-Attiyah met een gelukje
error: Alert: Content is protected !!