Home > Circuit > In een notendop: BRDC F3 – FIA F2 – FIA F3

In een notendop: BRDC F3 – FIA F2 – FIA F3

BRDC F3 – Onze landgenoot Ulysse De Pauw was afgelopen weekend actief in het Britse F3 kampioenschap. Drie races werden er afgewerkt met zeges voor  Johnathan Hoggard (Fortec) in race 1 en race 3, en een overwinning voor Josh Mason (Lanan) in race 2. De Pauw beleefde zijn beste weekend tot nu toe met een mooie tweede plaats in de afsluitende race 3. Eerder haalde hij een 5de plaats en een 7de plaats, klasseringen die zijn puntentotaal binnen het kampioenschap aardig aandikken. Clement Novalak (Carlin) vrijwaarde een driedubbele 4de plaats zijn leidersplaats in de tussenstand waar hij nu 288 punten telt, voor Hoggard (260) en Simmons (210). De Pauw staat zesde met 171 punten.

FIA Formula 2 – Indycar rijder Patricio O’Ward maakt een verrassend debuut in de F2 tijdens het komende Grand Prix weekend in Oostenrijk. De Mexicaan vervangt er bij MP Motorsport Mahaveer Raghunathan, die in Le Castellet een inbreuk pleegde op de procedure van de Virtuall Safety Car en op zijn  Superlicentie nu meer dan 12 strafpunten krijgt. Rode kaart dus en een schorsing voor een weekend.

FIA Formula 3 – De Italiaan Giorgio Carrara zal in Oostenrijk dan weer de plaats innemen van Artem Petrov, die afhaakt omwille van budgetproblemen. Carrara komt uit de Italiaanse F4 en zal dit weekend testen hoe hij het er van af brengt met een bolide die het dubbele van de paardenkrachten telt…

 

(Ulysse De Pauw/ foto: britishf3.com)

 

 

You may also like
BRDC F3: Ulysse De Pauw kijkt uit naar Belgische manche
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
error: Alert: Content is protected !!