Home > #Hoofdnieuws > VAS Slalom: Van Kerckhove kampioen

VAS Slalom: Van Kerckhove kampioen

De schroeiende hitte maakte het de rijders niet echt gemakkelijk in deze 26ste slalom van Houthalen. Een succes voor de organisatie want er kwamen rijders opdagen voor deze wedstrijd. En op het einde? Dan won Dominique Van Kerckhove, waardoor de jongeman uit Oost-Vlaanderen nu met alle prijzen gaat lopen!

Het parcours werd in de loop van de dag telkens sneller. Dominique Van Kerckhove stond met zijn Volkswagen Polo scherper dan ooit aan de start en wilde zijn zegereeks doorzetten. Jelrik Suffeleers, met de snelle en wendbare Suzuki Cappuccino, had slechts één opdracht: winnen! Tenminste, dat was nodig als hij zijn titelkansen nog wilde open houden. Een ongekende factor was een eenmalig wederoptreden van Albert Draelants, met daglicentie aan de slag op de Mini Alora,  samen met Dirk Smets.  Van Kerckhove opende meteen sterk in de eerste reeks met de besttijd voor  Jos Bronckart (Renault Clio) en Albert Draelants. In de tweede reeks ging het tempo nog naar omhoog, weeral met een besttijd voor Van Kerckhove die zijn spitsbroeder van bij AC Medina, Frederik De Clercq (Westfield), op liefst twee seconden zette! Albert Draelants ging van de baan en toog onmiddellijk aan het werk om zijn geliefde Mini weer raceklaar te zetten. Niemand is immuun voor fouten trouwens… Eén foutje maakte Van Kerckhove, in de derde reeks, en daardoor konden Jelrik Suffeleers en Bernard Wilmet er met de besttijden gaan lopen. Een schoonheidsfoutje dat snel werd rechtgezet in de vierde en laatste reeks waarin Van Kerckhove opnieuw zijn rechtmatige positie innam: aan de kop, met een ongeëvenaarde toptijd. Dirk Smets, op de herstelde Mini Alora, moest op de tweede plaats vijf seconden inleveren…

Van Kerckhove onmiskenbaar de snelste dus, voor Suffeleers en voor Bernard Wilmet. En daarmee is ook de strijd om het algemene kampioenschap afgelopen want niemand kan Van Kerckhove en de witgroene Polo nu nog bijhalen in de resterende twee slaloms. Maar dat betekent niet dat er niets meer te beleven zal zijn. In Torhout, en nadien in Kinrooi, zal er nog volop gevochten worden voor de ereplaatsen en voor de titels in de onderscheiden klassen binnen de slalom. Wait and see!

(foto: P.Claesen)

 

DIXIT

Dominique Van Kerckhove, winnaar slalom van Houthalen

“De warmte was niet alleen voor mij maar waarschijnlijk ook voor iedereen de grote spelbreker. Maar geconcentreerd blijven was de boodschap. Ik reed in de eerste reeks slechts op zeventig procent van mijn kunnen maar daarna ging ik vol voor de zege. Ik heb de vroegtijdige winst vooral aan Frederik De Clercq te danken. Hij hielp me telkens weer om de Polo op punt te stellen met deze zege  als resultaat. En daar ben ik hem heel erg dankbaar voor!”

TECHNISCHE FICHE

Organisatie:  NR Trommelke

Datum: 23 juni 2019

Overzicht: zesde manche van het VAS Regionale kampioenschap slalom. De wedstrijd komt eveneens in aanmerking voor het PAK provinciaal kampioenschap van Limburg 2019.

Deelnemers: aan de start: 60, geklasseerd: 59

Meteo: zonnig en heet

Parcours: lengte van ongeveer 1200m (start tot flying finish)

Koplopers

reeks 1 tot en met reeks 4: Dominique Van Kerckhove

KLASSEMENT:
1) Van Kerckhove Dominique (VW Polo HFC) 1.27.675 winnaar klasse 7
2) Suffeleers Jelrik (Suzuki Cappuccino) 1.31.737 winnaar klasse 6
3) Wilmet Bernard (Peugeot 104) 1.31.942 winnaar klasse 8
4) Smets Dirk (Mini Alora) 1.34.219
5) Bronckart Jos ( Renault Clio JBR) 1.34.233 winnaar klasse 9
6) Ribbens Jurgen ( VW Polo AVB) 1.34.874
7) Draelants Albert ( Mini Alora) 1.35.703
8) Herchuee Nicolas ( Mini Clubman) 1.36.507
9) Van Stiphout Philip ( Mini Stip) 1.37.959 10) Sleypenn Bernard ( Fiat Cinquecento) 1.38.813 winnaar klasse 4
14) Aupaix Ingrid (Mini Arta) 1.42.094 winnaar klasse 2/1ste dame
16) Clement John (Daf 55) 1.43.623 winnaar klasse 1
17) Janssen Erik (Renault Twingo RS) 1.43.860 winnaar klasse 332) Bertels Kevin (VW Polo) 1.52.318 winnaar promotiechallenge
33) Geyskens Jean Paul (Citroën Saxo) winnaar klasse 5

 

 

You may also like
VAS: terugblik Slalom van Kinrooi
VAS: Jürgen Ribbens is terug
VAS: Houtlandslalom start het schooljaar
VAS: Van Kerckhove ongenaakbaar in slalom van Houthalen
error: Alert: Content is protected !!