Home > Circuit > Dries Vanthoor wint 47ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring

Dries Vanthoor wint 47ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring

Dries Vanthoor, Frederic Vervisch, Pierre Käffer en Frank Stippler schrijven met Audi Sport en Phoenix Racing deze keiharde race op hun naam. Voor Vanthoor volgt er een extreem drukke zomer.

Er zijn enkele legendarische uithoudingswedstrijden in de autosport en de 24-uurswedstrijd in de Eifel is er daar zonder meer één van. Dries Vanthoor droomde voor de start van een zege, zoals alle andere toppers aan de start, maar het doen is een bijzonder grote opdracht. Dankzij zijn teamgenoten, Frederic Vervisch, Pierre Käffer en Frank Stippler, het enorme goede werk van Phoenix Racing en Audi Sport, met daaraan gekoppeld een Audi R8 LMS die als een klok liep en uiteraard zijn eigen vlekkeloze race, mag Dries Vanthoor zijn naam bij inschrijven in het gouden boek van een van de meest uitdagende wedstrijden in de autosport. Na de zege in de LM GTE Am in Le Mans en de winst toch ook in zijn thuisrace, de 24 Uur van Zolder, is dit een nieuwe en belangrijke stap in de jonge carrière van de Limburger Dries Vanthoor.

De felicitaties van Chris Reinke, Head of Audi Sport customer racing, spraken boekdelen. Hij vatte de zege gevat samen: “We wonnen door een unieke combinatie van factoren. Onze rivalen konden snellere rondetijden dan wij rijden, maar een foutloze race van de rijders, het bijzonder hoge niveau van het team van Phoenix en een machine die perfect liep, resulteerden in de zege.” Beter kan Dries Vanthoor het ook niet samenvatten, “maar we hadden ook enorm veel plezier tijdens de race”, vertelde de jonge Belg, hij is amper 21, na de finish.

De wedstrijd begon goed voor de Duitse équipe, met een mooie plaats op de startgrid, als snelste van de Audi R8 LMS. Wat volgde was een waanzinnige openingsfase van de race, waarna er zich een kopgroep vormde. “En daar moet je inzitten”, vertelt Dries Vanthoor. “Zolang je in dat ‘clubje’ vooraan zit en alle lukt, maak je kans op de zege. Daarbij is een vlekkeloze race zeer belangrijk, geen crashes, geen pech, geen ander tijdverlies en dat zijn de bij uitstek factoren die maken dat je 24 uur later nog voor de zege strijdt en vervolgens die zege kan wegkapen.

Dries Vanthoor reed onder grote druk de laatste stint van de race, met in zijn spiegels de laatste van de concurrenten: de auto van zijn broer. “Ik denk dat we daar onderling wel over spreken, maar in de race is dat een auto als een ander. Ik moest mijn opdracht, de Audi in een stuk als eerste over de meet tijden, volbrengen, dat was mijn taak en niets anders. Makkelijk was het niet, want elke auto die je moet dubbele houdt risico in, maar het ritme moet zeer hoog blijven. Toen ik die laatste ronde moest rijden, leek dat wel een eeuwigheid te duren, en dan volgde de verlossing!

Dries Vanthoor vertrekt nu richting Misano voor de volgende opdracht van de Blancpain Series, om dan twee dagen te testen in Spa in het vooruitzicht van de 24 Hours of Spa… en dat is nog maar het begin van een drukke zomer!

(persbericht)

You may also like
Ring 24: verschoven naar september
Stemmen na de 24 Uur van de Nürburgring
Porsche wint turbulente 46ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring
Herstart 24 Uur Nürburgring om 14u10

1 Response

error: Alert: Content is protected !!