Home > #Hoofdnieuws > WRC: welke toekomst voor Hyundai?

WRC: welke toekomst voor Hyundai?

Het gonst in de WRC-paddock van de geruchten over een mogelijk stopzetten van het WRC-programma van Hyundai als er dit seizoen niet minimum één wereldtitel volgt. De grote man van het merk, Chung Mong-koo zou zich recent in die zin hebben uitgelaten, dat staat te lezen op de Franse rallysite, lemagsportauto.com.

Hyundai won sinds de komst van het merk in het WK rally in 2014 nog geen enkele titel. Zowel het team als onze landgenoot Thierry Neuville, de nummer één van het merk, haalden van 2016 tot en met 2018 onafgebroken de titel van vicewereldkampioen bij de constructeurs en de rijders, maar dat volstaat in topsport uiteraard niet. Ook de 13 zeges zijn blijkbaar niet voldoende voor de leiding van het merk. Dit seizoen waren er al een aantal opvallende wijzigingen, zoals het ontslag van de topman van het rallyteam van Hyundai, Michel Nandan, er was de komst van Sébastien Loeb voor een beperkt programma en er waren nog recenter de aanpassingen aan het contract van de Noor Andreas Mikkelsen. Hyundai leidt dit seizoen stevig in het WK voor constructeurs en het team lijkt meer en meer de kaart van die titel te trekken. Wordt zonder meer vervolgd…

error: Alert: Content is protected !!