Home > Moto > Internationaal > Moto: Misano scharnierpunt voor WorldSBK seizoen

Moto: Misano scharnierpunt voor WorldSBK seizoen

Misano is het scharnierpunt in het seizoen voor de World Superbikes. Zes weekends werden er gehouden als de rijders in Rimini aankomen. En na het weekend in Misano zuller er nog zes weekends volgen. De Italiaanse afspraak lijkt dus de absoluut goede graadmeter om de uitkomst van het seizoen 2019 te voorspellen.

In wezen lijken de zaken eenvoudig: behoudens rampspoed of groots drama wint Alvaro Bautista op Ducati het kampioenschap. Juist toch? Dertien zeges op 16 races, een tweede en een derde plaats. Dat zijn indrukwekkende cijfers en normaal gezien ruim voldoende om nu al op beide oren te slapen wat de uitkomst voor 2019 betreft.

Alleen is zijn tegenstander en naaste achtervolger niet zomaar de eerste de beste. Viervoudig wereldkampioen Jonathan Rea wil niet loslaten! Zeker, hij kan er slechts twee overwinningen op zijn Kawasaki tegenover stellen, maar daarnaast kan hij ook een resem van 11 tweede plaatsen op de tafel leggen, en een derde plaats.

Kan het nog voor Rea? Zou hij in 2019 alsnog naar een vijfde titel kunnen dingen? Wel het aftellen is in ieder geval begonnen. Bautista telt 300 punten rond. Rea volgt met 259 punten. Een verschil van 41 punten. Maar een perfect weekend met zege in race 1, de Superpole race en race 2 levert een totaal van 62 punten. Bovendien liggen er nog maximaal 372 punten te rapen in de races na Misano.

Zoals gezegd wordt Misano dus een scharnierpunt. De zeges moeten volgen voor Rea. En dan mag een Lowes of een Melandri niet in de weg rijden, of een Van der Mark zoals in het vorige raceweekend op Jerez! De Nederlander snoepte er een overwinning af in een race met nulresultaat voor Bautista. En dat zijn nu net de gelegenheden die Jonathan Rea volop zou moeten benutten…

(foto: wordsbk.com)

You may also like
WorldSBK: Van der Mark ondanks crash!
WorldSBK: Bautista met beproefd recept
WorldSBK: heeft Rea de ommekeer ingezet?
In een notendop: kwalificaties WorldSBK op Imola
error: Alert: Content is protected !!