Nog maar twee keer slapen ! Aanstaande zondag, 16 juni, zal SpaItalia 2019 een heerlijk Italiaans accent geven aan het circuit van Spa-Francorchamps. Met de belofte van een grand cru voor de liefhebbers en fans van twee- en vierwielers op z’n Iataliaans.

Het Belgisch Koninklijk Meteorologisch Instituut is formeel : de zon heeft haar aanwezigheid bevestigd op SpaItalia 2019. Een twintigtal graden en 0% kans op regen, de ideale omstandigheden dus, zowel op de piste als in de paddock !

De 70e verjaardag van Abarth waardig gevierd !
Ter gelegenheid van 70 jaar Abarth, waardig gevierd in nauwe samenwerking met de Belgische importeur, zal een statische expositie een tiental emblematische modellen van het merk met de schorpioen tentoonstellen. Het is dankzij het befaamde Works Abarth Museum dat deze prachtmodellen kunnen getoond worden in Francorchamps…
Abarth maar ook Fiat ! De Belgische invoerders van deze Italiaanse merken zullen officieel aanwezig zijn op SpaItalia 2019, wat het karakter van het evenement nog meer bevestigt. Vooral omdat we dit jaar 120 jaar Fabbrica Italiana Automobili Torino vieren, Fiat voor de vrienden. De gelegenheid bij uitstek om deze karaktervolle gamma’s te (her)ontdekken.

Voor de eerste keer : de Ducati Multistrada Enduro Experience
Exclusief ! Voor de eerste keer in de geschiedenis zal de Ducati Multistrada Enduro Experience neerstrijken in Francorchamps in het kader van SpaItalia. De gelegenheid bij uitstek voor de fans van het merk om deze polyvalente trail zelf eens aan de tand te voelen onder begeleiding van de instructeurs van het merk. Ducati Benelux zal ook aanwezig zijn met haar Live Expérience die de Diavel in de kijker zet.

Vespa Parade !
Dit is één van de grootste nieuwigheden van SpaItalia ! Het icoon van Italië, de Vespa, wordt meer dan ooit in de kijker gezet, met een exclusieve parade die honderden van deze sympathieke machines zal groeperen. Tussen 11:05 en 11:35 is de Vespa de koning van Spa…

Segafredo het beroemde Italiaanse koffiemerk, partner van SpaItalia, zal alomtegenwoordig zijn in de paddock.

(persbericht)