Home > Rally > FIA Cross-Country: Al Attiyah neemt over in Kazachstan

FIA Cross-Country: Al Attiyah neemt over in Kazachstan

Nasser Al Attiyah en co Mathieu Baumel hadden al van bij aanvang van de wedstrijd de leiderspositie in gedachten. Gisteren konden ze die dan overnemen van Al-Rajhi. Al Attiyah haalde met zijn Toyota Hilux Overdrive de zege binnen in de tweede etappe en staat nu een minuut en 32 seconden voor op de MINI John Cooper Works Rally van Jakub Przygonski en Timo Gottschalk. Ten Brinke en Colsoul liggen op de vierde plaats.

De Rally van Kazachstan, de derde manche van de FIA World Cup for Cross Country Rallies, is de langste wedstrijd van dit kampioenschap. De verschillen kunnen dus aardig oplopen. Gisteren ging Al Attiyah al na 150 kilometer wedstrijd voorbij de leider van het eerste uur, Al Rajhi, en pakte de leiding in de wedstrijd na een lastig te navigeren rit doorheen de duinen. Al Rajhi zakte van de leiderspositie terug naar de derde plaats. Przygonski kwam als derde aan in de etappe en klom naar de tweede plaats in de stand, ondanks een lekke band onderweg die hem het laatste deel van de etappe op de velg deed afleggen.

Bernhard Ten Brinke en Tom Colsoul waren goed onderweg in de Toyota Hilux Overdrive, en klommen naar de vierde plaats in het klassement. “We spendeerden 80 kilometer in het stof van Vladimir Vasilyev, die net voor ons reed“, vertelde Ten Brinke. “Eens we hem voorbij waren, reden we alleen op de piste voor de rest van de etappe. Het was een goede dag, zonder lekke banden.

De derde etappe wordt een rit van 327,47 kilometer.

(foto: fiacrosscountry/press)

Tussenstand na twee etappes:

1) Nasser Al Attiyah/Mathieu Baumel (Toyota Hilux Overdrive) in 6u6’17”

2) Jakub Przygonski/Timo Gottschalk (MINI John Cooper Works Rally) in 6u10’49”

3) Yazeed Al Rajhi/Dirk Von Zitzewitz (Toyota Hilux Overdrive) in 6u12’58”

4) Bernhard Ten Brinke/Tom Colsoul (Toyota Hilux Overdrive) in 6u14’36”

5) Stéphane Peterhansel/Andrea Peterhansel (MINI John Cooper Works Buggy) in 6u34’54”

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan
error: Alert: Content is protected !!