Home > #Hoofdnieuws > WRX Silverstone: Timmy Hansen leidt na dag één

WRX Silverstone: Timmy Hansen leidt na dag één

In Silverstone werd vandaag de eerste dag van de vierde manche van het Wereldkampioenschap Rallycross afgewerkt. Het is de Zweed Timmy Hansen die met zijn Peugeot 208 van Team Hansen MJP de rangschikking aanvoert na twee heats op deze zaterdag.

De oudste van de Hansen-broers was tweemaal de snelste maar had nooit veel overschot. In de eerste heat was hij net ietsje sneller dan zijn jongere broer Kevin en in de tweede heat was het de verrassende Timo Scheider die met zijn Seat Ibiza van All-Inkl.com maar een fractie trager was. In de voorlopige tussenstand na twee heats zijn het Timmy en Kevin Hansen die respectievelijk de eerste en tweede plek bekleden. Het Zweedse broederpaar wordt gevolgd door de Noor Andreas Bakkerud die met zijn Audi S1 van Monster RX Cartel in de eerste reeks een derde tijd liet noteren en in de volgende heat een zevende tijd wist te behalen. Voor onze landgenoot Guillaume De Ridder begon het weekend mooi. De Ridder won met de Clio van GCK Academy zijn eerste race en bleef daarbij nipt Joni Wiman met de Hyundai voor. Wiman werd in Spa nog derde twee weken geleden. In de volgende heat werd onze landgenoot twaalfde, na de achtste tijd in de eerste reeks is dat goed voor een twaalfde plek, de laatste plek die goed is voor een mogelijke halve finale.

RX2: Volders voorlopig negende
In RX2 werden reeds drie heats afgewerkt en vooral de vijfde reekstijd in de derde en laatste heat van de dag moet Volders deugd doen. Aan de top van de rangschikking zien we de Zweed Oliver Eriksson, titelverdediger in RX2.

Euro RX Supercars: Larsson leidt
Ook de Europese Supercar-rijders werkten reeds drie heats af, net als de RX2-rijders en hier is het de Zweed Robin Larsson die leider is met zijn Audi S1. Hij wordt gevolgd door de Fransman Jean-Baptiste Dubourg met zijn Peugeot 208. De Hongaar Tamas Karai (Audi) is de verrassende derde nadat die de derde reeks op zijn naam wist te schrijven.

Zondagvoormiddag worden de resterende reeksen afgewerkt waarna in de namiddag de (halve) finales worden verreden.

(foto’s Johnny Loix)

You may also like
In een notendop: RX in het buitenland
WRX: Champion Lubricants wordt partner van World RX
E-WRX: Charles Leclerc doet mee
WRX: Lohéac geannuleerd
error: Alert: Content is protected !!