Home > Circuit > Eenzitter > FR Eurocup: Martins wint, De Wilde negende

FR Eurocup: Martins wint, De Wilde negende

Victor Martins (MP Motorsport) maakte er in Monaco een mooie demonstratierit van tijdens race 1 van de Formula Renault Eurocup vanmorgen. Onze landgenoot Ugo De Wilde eindigde voor JD Motorsport op een negende plaats. Amaury Cordeel moest opgeven.

Het leek een probleemloze race te worden voor Martins die goed weg kwam en het veld doorheen de eerste ronde leidde. Daarna reeg hij de snelste rondes aan elkaar en zette een klein gat tussen hem en achtervolger Smolyar. In het veld was kampioenschapsleider Piastri snel onderweg. Hij dook in de 1:31 tijdenvork, sneller nog dus dan Martins. Maar Piastri moest zich een weg voorbij Vieira vechten en een gat dichten naar de top 4.

In het pak profiteerde De Wilde van een aantal missers van voorgangers om op te schuiven naar een negende positie, aan de staart van een groepje dat toegang gaf tot plaats zes, waar Vieira de kurk in de fles bleef. In de eindfase van de race stapelden de incidenten zich op. Eén daarvan was met onze landgenoot Amaury Cordeel, die de MP Motorsports bolide in de rail parkeerde bij de exit van St-Devote.

Na 21 ronden kwam Martins als winnaar over de streep, voor R-Ace ploeggenoten Smolyar en Collet. Voor Ugo De Wilde was er de negende plaats.
Meer was er niet mogelijk“, vertelde ons Ugo De Wilde, nog napuffend van zijn race. “Temeer omdat ik hier wat veiligheidsmarge hield, met een deelnemer voor en achter mij. Het minste foutje is dan fataal. De wagen was redelijk goed. Hoe die evolueert hangt af van de bandendruk. Ik stond redelijk zacht maar de wagen werd er sneller op na enkele rondes. Maar opnieuw sprong de snelheidsbegrenzer voor de pitlane aan, helemaal vanzelf. Gisteren was dat dus niet mijn fout. Ik verloor er bijna een positie mee bij het nemen van de zwembadchicane.

Morgen is er de afsluitende race voor de Formula Renault hier in Monaco. Net als vandaag starten de Belgen vanaf de zesde startrij, met Smolyar op pole.
De race is om 12u00.

 

(foto’s: V.Deleersnijder)

You may also like
Circuit: Formule Renault Eurocup komt met internationale kalender
Total Spa 24: Belgen in het voorprogramma
FR Eurocup: De tweede voor Colombo, Belgen in punten
FR Renault: Colombo opnieuw pole, Belgen op P8 en P9
error: Alert: Content is protected !!