Home > #Hoofdnieuws > F1 Monaco: Hamilton pole, drama voor Leclerc

F1 Monaco: Hamilton pole, drama voor Leclerc

Drama voor Leclerc en Ferrari in Monaco: de thuisrijder, waar heel de natie zijn hoop had op gevestigd, lag er al uit na de eerste sessie van de kwalificaties.

Naarmate de openingssessie vorderde raakte men bij Ferrari in paniek. Vettel had immers even de rail gestreeld en moest nog vanuit 17de positie de horde van de kwalificatie nemen. Maar ondertussen had men blijkbaar vergeten dat Leclerc, met zijn tijd van eerder in de sessie doorheen het klassement tuimelde en er in laatste instantie werd uitgereden. Dat zal een leuke debriefing geven bij Ferrari. Naast Leclerc verdwenen ook Perez, Stroll en uiteraard het Williams duo Russell en Kubica.

In Q2 en met de banden voor racegebruik keerden de zaken terug naar een eerder normale toestand. Na de hectische slotseconden gingen Verstappen, Bottas, Hamilton, Vettel, Magnussen, Kvyat, Albon, Gasly, Sainz en Magnussen door. Verstappen deed dit met een nieuw ronderecord van 1’10″618. Norris, Raikkonen, Grosjean, Hulkenberg en Giovanazzi.

Eens Q3 aan de gang was het al snel duidelijk dat Mercedes moeilijk te verslaan zou zijn. Hamilton reeg de nieuwe ronderecords aan elkaar en de Brit besloot met 1’10″166!

Hamilton en Bottas op de eerste rij, voor Verstappen en Vettel. Volgen dan Gasly, Magnussen, Kvyat, Sainz en Albon, Voor de goede orde: de foto (van mercedesamgf1.com) toont Hamilton en Bottas als zeer goede maatjes. Of dat morgen in St-Dévote zal blijken, wordt afwachten.

 

Heel Monaco en aanpalende straten, zal echter “daghe Charles” roepen, een uitdrukking in het Ligurisch die wil zeggen … Go Charles! zoals op deze posters, die over de hele stad zijn terug te vinden.

 

 

error: Alert: Content is protected !!