Home > Rally > ERC > ERC: Solberg houdt stand

ERC: Solberg houdt stand

Oliver Solberg vatte de rally van Letland goed aan. De 17-jarige zoon van de rallywereldkampioen uit Frederikstad in Noorwegen leidt met de VW Polo R5 na drie proeven voor regerend kampioen Lukyanuk (Citroën C3 R5).

Solberg Junior zal zich echter moeten reppen want Lukyanuk is ondertussen op jacht naar de leiding. De Rus viel terug naar acht seconden achterstand na de passage op Swecon maar naderde opnieuw drie seconden na de lange proef (28 km) op Ramirant. Derde in de stand is de Letse thuisrijder Martin Sesks met de Skoda Fabia R5.

Grégoire Munster staat met de ADAC Opel Adam R2 voorlopig op de 30ste plaats, 3 minuten 37 seconden achter de leider. Hij staat daarmee negende in de ERC3 en ERC3 Junior.

Deze namiddag is er nog een lus van twee proeven.

(foto: fiaerc.com)

You may also like
ERC: Kopecky wint boeiende Barum Rally
ERC: Gryazin snelst in kwalificatie Rome
ERC: Munster hoopt op goed resultaat in Rome
ERC Polen: Lukyanuk dominant
error: Alert: Content is protected !!