Home > Circuit > Ward Sluys start in Belcar met STENROC Racing Lamborghini Huracan

Ward Sluys start in Belcar met STENROC Racing Lamborghini Huracan

Het autosportseizoen 2019 is ondertussen op gang geschoten en de Oost-Vlaamse routinier Ward Sluys staat dit weekend aan de start van het Belcar Endurance Championship in het kader van de Belgische meeting van het legendarische DTM. Samen met de snelle Nederlander Bas Schouten kruipt Sluys achter het stuur van een Lamborghini Huracan, een wagen die iedere autoliefhebber doet dromen. Voor Sluys gaat zo een intensief seizoen verder, nadat hij eerder ook al racete in de Creventic-wedstrijden op Imola en Spa. Er staat echter nog meer op de kalender van de Oost-Vlaamse ondernemer, want hij zal ook starten in een selectie wedstrijden van de Supercar Challenge en de gloednieuwe Mazda MX-5 Cup.

Zaterdag en zondag is het DTM op Circuit Zolder te gast. Het Duitse toerwagenkampioenschap is na de F1 en de MotoGP het meest populaire circuitkampioenschap in Europa en dat zullen we geweten hebben. Circuit Zolder zal zoals vanouds vollopen en dus racet ook het Belcar Endurance Championship voor eivolle tribunes. Bij de meer dan 50 deelnemers zien we dit weekend dus ook Ward Sluys, samen met Bas Schouten.

Ward Sluys: “De Lamborghini Huracan is een te duchten wapen en ik denk dat we zeker vooraan zullen meespelen. De eerste wedstrijd is een dubbele afspraak van 60 minuten en dus gaan we eerder richting sprint dan uithouding en dat zal onze auto zeker liggen. Voor de technische ondersteuning doen we een beroep op EMG Motorsport, een team dat al jaren ervaring in de Belgische autosport heeft.”

Na de eerste afspraak van het Belcar Endurance Championship, volgen uiteraard de andere wedstrijden van het nationale uithoudingskampioenschap, “maar ik werk tijdens de weekends waar de Supercar Challenge te gast is, ook die wedstrijden af. Dat betekent de races in Zolder begin juni en later Spa en Assen. Die races doe ik dan met een snelle BMW M4 van JR Motorsport. En last but not least start ik mogelijk ook in een aantal races van de nieuwe Mazda MX-5 Cup.”

De wedstrijden van het Belcar Endurance Championship vinden plaats zaterdag en zondag, telkens met start rond de klok van 17u00.

(persbericht)

error: Alert: Content is protected !!