Home > Historic > Events > Mille Miglia: Alfa Romeo van verleden naar toekomst

Mille Miglia: Alfa Romeo van verleden naar toekomst

Van 15 tot 18 mei vindt de 37ste historische evocatie plaats van de bekendste wegrace aller tijden: alle ogen zullen gericht zijn op het merk Alfa Romeo, Automotive Sponsor van het evenement en ook de constructeur met het grootste aantal deelnemende voertuigen.

Het publiek langs de route van Brescia tot Rome (en terug) zal de Stelvio en de Giulia, de auto’s van het officiële konvooi, kunnen bewonderen in de vorm van de nieuwe speciale ‘Alfa Romeo Racing’-reeksen Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio. Na hun lancering op het autosalon van Genève maken ze hun debuut op de weg. Antonio Giovinazzi, de racepiloot die op dit moment deelneemt aan de Formule 1 met de C38-bolide van het ‘Alfa Romeo Racing’-team, zal aanwezig zijn bij de start om de onverwoestbare band tussen het merk en de racewereld te benadrukken. Een groot aantal activiteiten ter plaatse geven liefhebbers de kans om het Alfa Romeo-gamma uit te proberen. Ze kunnen ook online betrokken blijven bij de emoties van de race.

Van verleden tot toekomst

Het trio van historische voertuigen vertegenwoordigt de lange, onbreekbare historische band tussen Alfa Romeo en racen op vier wielen, die ook tot uitdrukking komt in de koningin onder de autosportdisciplines: de Formule 1. Het is geen toeval dat de start van deze editie van de 1000 Miglia, in het prachtige kader van de Piazza della Vittoria waar de verzegeling zal plaatsvinden, bijgewoond zal worden door Antonio Giovinazzi, de eerste Italiaanse bestuurder in acht jaar die een permanente plaats aan het stuur van een Formule 1-wagen kreeg toegewezen. Giovinazzi zal niet de enige vertegenwoordiger zijn van het ‘Alfa Romeo Racing’-team, dat de befaamde Alfa Romeo-traditie van Italiaanse technische uitmuntendheid en stijl verderzet in de hoogste gelederen van de autosport. Langs de route zullen toeschouwers immers de nieuwe speciale
‘Alfa Romeo Racing’-reeksen Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio kunnen bewonderen.
De ‘Alfa Romeo Racing’-reeks Giulia Quadrifoglio zal in de eerste manche bestuurd worden door Giovinazzi.

De speciale ‘Alfa Romeo Racing’-reeksen Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio

Deze speciale editie met exclusieve koetswerkkleur verwijst naar de C38 van Alfa Romeo Racing door tal van unieke stijldetails, zoals Sparco-kuipzetels met rode stiknaden en een structuur uit koolstofvezel, een automatische Mopar®-versnellingspookknop met inzetstuk in koolstofvezel en een stuur in leder en Alcantara, eveneens met inzetstukken in koolstofvezel. Een speciaal feestlabel met het logo van Alfa Romeo Racing zorgt voor een krachtig statement. De auto’s hebben een exclusieve uitrusting: de 2.9 V6 Bi-Turbo met verhoogd vermogen dankzij ad-hoc-tuning door de ingenieurs van Alfa Romeo, titanium uitlaat, remsysteem met koolstofkeramische remmen en Sparco-kuipzetels met structuur uit koolstofvezel zorgen voor een aanzienlijke gewichtsvermindering ten opzichte van de overeenkomstige uitvoeringen uit de serieproductie.

Alfa Romeo voor de 1000 Miglia

Fans kunnen gedurende de hele 1000 Miglia in contact komen met de wereld van Alfa Romeo.
De officiële stand van het merk is terug te vinden tegen de indrukwekkende achtergrond van de Piazza della Vittoria in Brescia op 14 en 15 mei, wanneer de technische controles en verzegelingen plaatsvinden. Het publiek zal ook kunnen kiezen uit tal van officiële merchandisingproducten en de tentoongestelde voertuigen kunnen bewonderen. Op 15 mei zal Antonio Giovinazzi op dezelfde locatie fans begroeten en deelnemen aan de spannende eerste fases van de wedstrijd. En terwijl de karavaan zijn ronde door Italië aflegt, zal de officiële stand van Alfa Romeo op de Piazza Duomo het publiek verwelkomen in Brescia van 17 tot 19 mei, met testritten van het huidige gamma en verlengde openingsuren op zaterdag 18, als onderdeel van het ‘White Night’-evenement dat het historisch centrum zal opvrolijken. Ook in Bologna zullen Alfa Romeo-voertuigen bewonderd en uitgetest kunnen worden, op 17 en 18 mei op de Piazza Galvani. Er zijn dus tal van mogelijkheden om de voertuigen van het merk te bewonderen en ze te zien racen langs de ‘1000 mijl’ van de route. Wie de gebeurtenissen tijdens de 1000 Miglia echter liever volgt op zijn smartphone, tablet of pc, kan terecht op de sociale mediapagina’s van Alfa Romeo op Facebook, Instagram en YouTube, de websites www.alfaromeo.com en www.fcaheritage.com, en de officiële perswebsite, die dagelijks alle emoties van de mooiste race ter wereld zullen overbrengen.

(persbericht)

LEES OOK:

http://www.autosportwereld.be/2019/05/15/fca-heritage-en-alfa-romeo-op-1000-miglia-2019/

You may also like
FCA Heritage en Alfa Romeo op ‘1000 Miglia’ 2019
Alfa Romeo sponsort 1000 Miglia 2019
error: Alert: Content is protected !!