Home > F1 > F1: Hamilton zendt F1-wagen naar terminaal ziek jongetje

F1: Hamilton zendt F1-wagen naar terminaal ziek jongetje

 

Een Formula 1 wagen werd door Mercedes gezonden naar het huis van Harry Shaw, een vijfjarig jongetje dat een terminale en zeldzame vorm van kanker heeft. Lewis Hamilton droeg zijn Spaanse overwinning op aan hem.

Harry Shaw, uit Redhill in Surrey, zond vanuit het ziekenhuis op Instagram voor de Spaanse Grand Prix gelukwensen naar Hamilton. Sedertdien werd het jongetje terug overgeplaatst naar zijn thuis om er zijn laatste dagen door te brengen. Hamilton zei geïnspireerd te zijn door Harry en droeg zondag zijn zege aan hem op. Maar daar hield het niet bij op want Mercedes zorgde er later voor dat een van hun wagens naar het huis van Harry werd gebracht en verwacht wordt dat de beker, die Hamilton won, aan Harry zal worden overhandigd.

In April kregen Harry’s ouders te horen dat hun zoon maar een week meer te leven had. “Ik ken Lewis niet, maar wat hij deed toont wat een echte, deftige en liefdevolle persoon hij is”, zei vader James Shaw. “Dit was een boodschap vanuit het hart. Hij won de die Grand Prix voor Harry en dat betekent heel wat.”
“Het bracht een lach op zijn gezicht, in een periode van zijn leven dat er eerlijk gezegd weinig reden tot lachen is”, vertelde moeder Charlotte Shaw.”Het begon met gehandtekende foto’s en een Mercedes pet en het werd steeds grootser en grootser. De lach werd dan ook steeds breder. Het is speciaal om Harry zo’n plezier te zien hebben.”

De kleine Harry zond al een Instagram bericht met gelukwensen aan Hamilton en met een bedankje voor alle cadeau’s.

 

(beelden: instagram/videolink: bbc.com news)

 

You may also like
F1: toch geen sprintraces?
In een notendop: E-Circuit
F1: het ontstaan van de koningsklasse in de autosport
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
error: Alert: Content is protected !!