Home > Circuit > FIA WEC Spa: reacties uit de pitlane

FIA WEC Spa: reacties uit de pitlane

Na een race in heroïsche omstandigheden was het centrale onderwerp bij de rijders vrij duidelijk. Ze leggen uit hoe zij deze historische race in Spa-Francorchamps ervaren hebben.

Fernando Alonso (Toyota Gazoo Racing #8): “Het minste wat je kan zeggen is dat dit een speciale race was. De condities zorgden ervoor dat we vandaag een unieke wedstrijd voorgeschoteld kregen. De volle zes uren waren een rollercoaster van emoties. Op een bepaald stonden we voor een moeilijke situatie, maar het uitvallen van de #7 zorgde voor een andere wending. Het team heeft opnieuw een fantastische wedstrijd gereden want met deze omstandigheden is het altijd een dubbeltje op zijn kant. Je kan dan wel een mooie voorsprong hebben, maar er spelen nog zo veel factoren mee. Ik ben ook zeer blij dat we de constructeurstitel veiliggesteld hebben. Nu kunnen we met een goed gevoel naar Le Mans afzakken, waar we zullen proberen om het seizoen in stijl te eindigen.”

Sébastien Buemi (Toyota Gazoo Racing #8): “Het begin was heel erg hectisch, met na amper één ronde de weersomstandigheden die alles veranderden. We verloren wat tijd in de pits achter de zusterwagen, maar het was de enige juiste beslissing van het team om gelijktijdig binnen te komen. Een ronde extra kon rampzalige gevolgen gehad hebben met de sneeuw die plots heel hevig werd. In de regen hadden we de bovenhand dankzij de setup die net iets meer op dat weer was voorzien, maar in het tweede deel van de race, op het droge, nam de #7 terug afstand. Eigenlijk hadden we de ganse wedstrijd pech. We moesten een snelle stop maken om benzine bij te vullen, de bandenkeuzes veranderden constant en tijdens mijn stint had ik ook problemen met de radio, waardoor het allemaal erg stressvol was. Daardoor miste ik ook mijn oorspronkelijke stop. Het leek niet onze dag te gaan worden, maar dan valt de #7 weg en krijgen we een heel ander beeld.”

Stoffel Vandoorne (SMP Racing #11): “Opnieuw op het podium kunnen staan doet veel deugd. Een tweede plaats had gekund, maar de wedstrijdomstandigheden, vooral de vele safetycars, hebben er anders over beslist. In de regen hadden we een heel goed tempo en ik voelde me ook zeer comfortabel in de wagen. We hopen dit momentum mee te kunnen nemen naar Le Mans. Ik wil nog niet denken welke toekomst ik hier heb, maar mijn eerste kennismaking was zeer positief. De mensen van SMP hebben me ook hartelijk ontvangen. We zien wel wat de toekomst brengt, eerst gaat de focus volledig naar mijn eerste 24 Uur van Le Mans.”

Maxime Martin (Aston Martin Racing #97): “Ik kon me geen betere plaats inbeelden om mijn eerste zege van het seizoen te behalen. Ik heb op Spa al heel veel geracet, maar deze omstandigheden heb ik echt nog nooit meegemaakt. We moesten constant gokken met de bandenkeuze. Gelukkig had het team de goede strategie uitgedokterd. Het was een intense strijd, waar alles dicht op elkaar lag. Om zo te kunnen winnen is memorabel.”

Alex Lynn (Aston Martin Racing #97): “Wat een gekke race. De omstandigheden zorgen voor wat extra drama, maar op het circuit was het ook volop strijd. Op een bepaald moment zaten we in een verloren positie en dacht ik niet meer aan de winst. Maxime heeft een ongelofelijke race gereden. Meer dan drie en een half uur lang zette hij een fantastische prestatie neer. Alle lof voor hem vandaag.”

 

 

You may also like
We blikken terug op: FIA WEC 2019
In een notendop: GT World en FIA WEC
In een notendop: GT Open, GT World en FIA WEC
FIA WEC Lone Star Le Mans: stemmen na de race
error: Alert: Content is protected !!