Home > Moto > Nationaal > Terugblik: 11de OMS Snelheidsprijs (Croix-en-Ternois)

Terugblik: 11de OMS Snelheidsprijs (Croix-en-Ternois)

Het Belgische motorrace circuitseizoen werd vorig weekend, 13-14 april, op gang geschoten met de 11de Snelheidsprijs van de Oostendse Motorclub. Al enige jaren niet meer in de legendarische straten van de Vuurtorenwijk maar wel op het Franse circuit van Croix-en-Ternois.

Bij de Superbikes pakte Sander Claessen de volle pot: race 1 en race 2, bij het BK Superbike en bij de Benecup Superbike. Hij werd in alle races trouw gevolgd door Yann Ancia, die zijn goede vorm doorzet na zijn terugkeer van vorig seizoen.

Nieuw in de aanbieding was de klasse Superbike Youngtimers. Die openden met een zege voor Martin Ruitenbeek. Dimitri Persoon liep tegen een bestraffing van 20 seconden voor een te vroege start maar in race 2 kon hij toch zijn verwachte zege grijpen, opnieuw voor Ruitenbeek.

De Supersport klasse was een zaak van Côme Geenen, tweemaal de beste voor Joep Overbeke.
De Yamaha R3 Cup ging tweemaal naar Rick Dunnik, beide keren voor het jonge internationale talent Sasha De Vits.

Blijft er nog de Twin Trophy race waar Bart Van Calster en de onnavolgbare Felix Klinck zich de zeges toeeigenden. Jeremy Goosens en Van Calster kwamen op de respectievelijke tweede plaatsen.

Vermelden we nog dat er ook races waren voor de Classic Evo en IPC 125, de Camathias Cup voor zijspannen, de Classic 500 en het NK Classic.

Alle uitslagen vindt u in detail terug HIER

 

 

 

 

You may also like
BK Snelheid met kalender 2019
BK Snelheid: Sander Claesen kampioen
Steven Galens Belgisch Superbike Junior kampioen
error: Alert: Content is protected !!