Home > #Hoofdnieuws > WRX Spa: Enzo Ide en Mattias Ekström met Audi in Spa!

WRX Spa: Enzo Ide en Mattias Ekström met Audi in Spa!

Enzo Ide, de voormalige Europese GT3-kampioen heeft zijn zinnen op de rallycross gezet. De West-Vlaming die geruime tijd met Audi en WRT talloze successen in de Blancpain Series behaalde, zal over goed een maand zijn debuut in het WRX maken. Ide zal dat doen voor eigen publiek in de Belgische manche van het WK op 11 en 12 mei. Hij doet daarvoor een beroep op de ervaring van het Zweedse JC Racetekniks, dat onder meer in het RalyX Noridic uitkomt.

Enzo Ide is uiteraard bekend van zijn verleden op circuit, met een titel in de Blancpain GT Sprint, maar iets meer dan een jaar geleden zette hij zijn eerste stappen in een rallycrosswagen. “Ik was meteen verkocht… De acceleratie en het weggedrag van de bolides en de intensiteit van de competitie liggen me wel”, vertelt de ondernemer. “Ik was de eerste rondjes op Mettet echt verast van hoe intens dit kan zijn. Het Zweedse team heeft twee wagens ter beschikking en ik wil dit echt doen voor het plezier en zonder me zelf enige druk op te leggen. Wie de eerste foto’s van het parcours in Spa-Francorchamps gezien heeft, op en rond de Eau Rouge, die weet welk spektakel het zal worden. Vandaar dat deelnemen voor mij echt zuiver plezier zal worden. Het Zweedse team zet mijn Audi S1 in en iedereen weet ook welke band ik met dat merk heb. Verwacht van mij echter geen uitspraken over ambities en doelstellingen, daar zal ik me niet aan laten vangen. Ik wil in de Ardennen genieten en mee voor het schitterende spektakel zorgen!”

Heel mooi is ook dat Enzo Ide aan de zijde van Mattias Ekström zal racen. “Hij is de man die me eigenlijk overtuigd heeft om mijn eerste stappen in de competitie te zetten. Afgelopen seizoen heb ik meermaals met mijn Audi getest, maar racen zat er tot dusver niet in. Nu ga ik dat dus wel doen. Ik start in het WRX, een hele stap, maar dat is enkel en alleen omdat ik die omkadering van het team en vooral van ex-wereldkampioen Mattias Ekström krijg. Zonder zijn aanwezigheid in hetzelfde team, zou ik die stap niet zetten. Ik ga wel nog enkele andere wedstrijden afwerken, maar daar zal ik na het WK in Spa meer zicht op hebben. Mattias Ekström zal in Spa zeker mee voor het spektakel zorgen!”

2019 wordt het jaar van de eerste editie van de Spa World Rallycross of Benelux. De derde manche van het FIA Wereldkampioenschap Rallycross zal op 11 en 12 mei plaatsvinden op het Circuit van Spa-Francorchamps. Dit grootse evenement op de Belgische motorsportagenda van 2019 zal plaatsvinden op een splinternieuw, spectaculair heuvelachtig parcours dat voor de gelegenheid wordt gecreëerd. Het zal een afwisseling van asfalt en aarde zijn om de aanwezige toeschouwers een uniek schouwspel te bieden. Het nieuwe parcours, dat 913 meter lang is, zal zich in de endurance-zone bevinden en omvat een indrukwekkende beklimming van de Raidillon, met een hellingsgraad van 15%, gevolgd door een haarspeldbocht, om daarna richting de mythische Eau Rouge te duiken.

You may also like
WRX: eind mei een beslissing voor Lohéac
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
F1: starttijden bekend
WRX: Projekt E begint in Spa
error: Alert: Content is protected !!