Home > Rally > Divers > FIA R-GT Cup: Enrico Brazzoli in San Remo op zoek naar derde eindoverwinning op rij

FIA R-GT Cup: Enrico Brazzoli in San Remo op zoek naar derde eindoverwinning op rij

Vandaag begint de 66ste Rallye Sanremo. Dit is de derde manche van de FIA R-GT Cup, waarin de Abarth 124 rally van het Italiaanse duo Enrico Brazzoli en Manuel Fenoli de leidersplaats bekleedt na overwinningen in de twee voorgaande races (Monte Carlo en Corsica).

Het bochtige parcours door de heuvels van Ligurië is het slotstuk van drie wedstrijden die erg sterk uiteenliepen. In Monte Carlo was het parcours verraderlijk door het wisselvalige weer, terwijl de Tour de Corse gekenmerkt werd door snelle en lange speciale etappes. In San Remo zijn het kronkelende wegen, afgewisseld met hier en daar een lange klim of afdaling.

Situaties die de Abarth 124 rally nog meer laten uitblinken, als onbetwiste koning van de Gran Turismo-rallyklasse. In 2018 monopoliseerde hij dan ook het klassement van de FIA R-GT Cup: op elk van de eerste zes plaatsen stond een auto van het merk met de schorpioen.

Technisch parcours

Enrico Brazzoli de Rallye Sanremo al meer dan eens gereden. In 2010 behaalde hij er een overwinning in het Europees kampioenschap en hij sleepte al verschillende podiumplaatsen in de wacht. “Ik ben blij dat San Remo ook op de kalender van de FIA Cup staat”, laat Brazzoli optekenen. “Voor mij is het een race vol herinneringen en het parcours behoort tot de meest technische ter wereld.”

De Rallye Sanremo duurt twee dagen. De eerste etappe begint straks om 14u45 in San Remo en eindigt na vier speciale etappes. De tweede lus start diezelfde avond nog om 23u en bestaat uit twee speciale trials ‘s nachts, waaronder de 29 kilometer lange “Mini Ronde”. Na de pauze wordt de wedstrijd zaterdag hervat om 10u met nog vier tijdritten.

You may also like
In een notendop: Rally – WRC -Rally Raid
ERC: Abarth klaar voor nieuw topseizoen
Abarth 124 rally: sterk seizoen voor Italiaanse rallybolide
error: Alert: Content is protected !!