Home > #Hoofdnieuws > Formula E: Vergne weer op koers

Formula E: Vergne weer op koers

Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. De Franse regerende kampioen won in China de zesde race van het seizoen in de Formula E.

Vergne moest daarvoor voorbij de poleman Oliver Rowland (Nissan e.dams) die als tweede over de meet kwam, terwijl Antonio Félix da Costa (BMW i Andretti Autosport) met een derde stek de nieuwe leider in het kampioenschap wordt. De vorige leider, Sam Bird (Envision Virgin Racing) gaf na een contact op.

Ook Lucas de Grassi (Audi Sport Team Abt) scoorde na een aanrijding met Robin Frijns (Envision Virgin Racing) en Sébastien Buemi (Nissan e.dams) geen punten. Enkel Buemi kon van dat drietal zijn weg vervolgen en finishte nog als zesde.

D’Ambosio in titelstrijd

Van Belgische zijde kwam de Mahindra van Jérôme D’Ambrosio als zevende over de meet en Stoffel Vandoorne gaf andermaal op. D’Ambrosio blijft mee in de running voor het kampioenschap. Onze landgenoot volgt op drie punten van da Costa, terwijl Vergne en Bird nu gedeeld derde staan op acht punten van de Portugees.

De Formula E komt nu richting Europa, met een eerste race op 13 april in Rome.

You may also like
Formula E New York: Frijns wint, Vergne kampioen
Formula E Monaco: Vergne wint en wordt leider
Formula E Monaco: Rowland snelste in jacht op pole, maar Vergne start vooraan
Bird op pole in Marokko, pech voor Vandoorne
error: Alert: Content is protected !!