Het startschot van het Belgisch Kampioenschap Supermoto en de Benecup 2019 werd vandaag 17 maart op het circuit Jules Tacheny in Mettet gegeven. Kevin Viellevoye verovert de eerste plaats gevolgd door Lionel Deridder en Romain Kaivers.

Georganiseerd door RUMESM (Royal Union Entre Sambre et Meuse), in samenwerking met de BMB, was de openingsronde van het Belgisch Kampioenschap Supermoto en BeNeCup met 185 geregistreerde piloten compleet volzet, nogmaals het bewijs van een razend populaire sport die zich op circuits met afwisselende asfalt- en offroad secties afspeelt.

Bij de Prestiges domineerde Kevin Viellevoye (nr.44), de kampioen 2018 van België en de Benecup, alle races van de dag. Voor hem begon het nieuwe seizoen daar waar hij in 2018 eindigde, en dat is op de allerhoogste trede! Lionel Deridder stond als tweede op het podium, terwijl Romain Kaivers de top drie voltooide. Xavier Siméon, de Zelos/Classic 21 piloot die dit jaar aan het nieuwe wereldkampioenschap MotoE meedoet, nam deel met een Yamaha YZF450 en eindigde op een respectabele 4de plaats.

De Superfinale in de Prestige-categorie zag hetzelfde trio op het podium staan, namelijk Viellevoye, Deridder en Kaivers.
De categorie “Quad” heeft het publiek opnieuw verrast met zijn vele spectaculaire sprongen. Titelverdediger Maxim Cluydts wist onmiddellijk zijn leidende positie van 2018 te verdedigen, gevolgd door Bjorn Kik.

Mettet was de gastheer van de eerste ronde van het Belgisch kampioenschap. Er volgen nog 9 rondes verdeeld over België en Nederland met uiteraard de gekende afsluiter op de 33ste Coyote Superbiker van 11 tot 13 oktober 2019.

(persbericht)