Home > Historic > Circuit > Galerij: Classic Vaillante F1 Crosslé in België

Galerij: Classic Vaillante F1 Crosslé in België

Ford-constructeur Crosslé Car Ltd uit Belfast ontwikkelde de monoplace. In totaal maken ze 13 exemplaren van deze moderne klassieker. De wagen heeft de look van de Vaillante F1 “sharknose” uit 1964 en staat op een buizenchassis. Een Ford Zetec tweeliter drijft de bolide aan.

Het interieur in fijn bruin leder oogt erg fraai. Verder zien we nog  de speciale velgen, chroomwijzerplaten en het houten stuurwiel. Allemaal uit de tijd van toen!

Met deze “oldschool racer” kan deelgenomen worden aan track days van de Classic Racing Tour die vanaf maart 2019 verschillende Franse en Europese circuits bezoekt. Deze week werd de wagen ook in België voorgesteld, waarvan deze mooie beelden zijn. 

Galerij: © Fred Bayet

error: Alert: Content is protected !!