Home > VAS > Rallycross > VAS: wat zal er gebeuren met Glosso?

VAS: wat zal er gebeuren met Glosso?

Heel wat rijders wachten gespannen af. Er is immers onzekerheid omtrent de toekomst van het Glosso rallycrosscircuit in Arendonk? Wat gebeurt er daar in de Kempen?

Nadat er eerst enige euforie heerste toen bekend werd dat het Glosso circuit na een kwart eeuw eindelijk terug naar zijn volledige lengte mocht gaan, werd het relatief stil. En in het tussenseizoen pakten de donkere wolken zich samen. Alle Glosso afspraken werden plots van de voorlopige VAS kalender gehaald. Op de viering van PAK Antwerpen werd vrijdagavond 1 februari enig licht op de zaak geschenen.

Glosso-voorzitter Staf Meulemans heeft zich verontschuldigd voor de viering omdat hij op hetzelfde ogenblik een afspraak heeft op de kabinetten van Shauvliege en Muyters in verband met de vergunningen.  Blijkbaar is er bij het digitaal indienen van het dossier wat fout gelopen, buiten de wil om van Glosso, maar door een fout in het systeem van het ministerie. En blijkbaar kan dit niet recht gezet worden. Daardoor moet de gehele procedure opnieuw opgestart worden, met de nodige termijnen die er over gaan voor een dossier kan goed gekeurd worden.  Het is dus bang afwachten wanneer de nodige vergunningen zullen afgeleverd worden en wanneer er terug kan gereden worden in Arendonk“, verduidelijkt Kris Peeters, voorzitter van de PAK Antwerpen.

(foto: P. Grijmans/Glosso pers)

You may also like
VAS: voorlaatste manche in regionale rallycross
VAS RX: de terugkeer naar Duivelsberg
VAS terugblik: Glosso Rallycross
VAS RX: passage op Glosso is verplicht!
error: Alert: Content is protected !!