Home > Circuit > In een notendop: TRS – F3 – Indy

In een notendop: TRS – F3 – Indy

TRS – In Nieuw-Zeeland verliepen de eerste tests in de Toyota Racing Series op Taupo goed voor Esteban Muth. Onze landgenoot zette de   vierde en zesde chrono in de respectievelijke vrije trainingen. Maar het was broer O’Neill Muth die indruk maakte. O’Neill is met zijn 15 jaar te jong om deel te nemen maar mag wel de wagen testen tijdens de voorafgaandelijke collectieve sessie. Hij zette er de besttijd met een bemoedigende 1.25.509, een tijd die hem tussen titelfavorieten Armstrong en Lawson zou hebben geplaatst in de vrije trainingen!

F. Renault Eurocup – De Braziliaan Caio Collet, Frans F4 kampioen, wordt lid van de Renault Academy en zal debuteren in de Eurocup met R-Ace. Hij wordt ploeggenoot van de Italiaan Federico Malvesti. Ook deze week tekende de Tsjech Petr Ptacek (een concurrent van Muth in de Toyota Series) er bij Baitech. Twee Belgen betwisten dit kampioenschap: Ugo De Wilde met het Italiaanse JD Motorsport en Amaury Cordeel met het Nederlandse MP Motorsport.

Euroformula – De voormalige F3 Open kreeg voor hun kampioenschap 2019 acht aanzeggingen van deelnemende team. Het gaat om RP Motorsport, Carlin, Campos Racing, Drivex School, Teo Martín Motorsport, Double R, CF Racing en Tsimpras Motorsport. In de serie kan er gekozen worden uit drie motorisaties met HWA, Piedrafita en Spiess).

F3 Regional European – De 16-jarige Fransman Alexandre Bardinon zal deelnemen aan de nieuwe Formula Regional European F3 met het team Mas du Clos. Het talent weet al zeer goed waar hij naartoe wil. De eenzitter opstapklasse moet hem de weg effenen naar de GT racerij en een zitje in een LMP3.

Indycar – Iets hogerop de eenzitterladder zien we een akkoord van Conor Daly met Andretti Racing voor de 500 mijl van Indianapolis terwijl Jack Harvey tekende voor tien races bij Meyer Shank Racing, echter niet voor de 500 mijl.

You may also like
E-circuit: Formula Renault Eurocup lanceert esports series
GT World: SRO verwelkomt opnieuw diverse kampioenschappen
F.Renault Eurocup: Schott vervoegt M2 Competition
In een notendop: Euroformula – F3 Regional
error: Alert: Content is protected !!