Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Dit weekend is er autosport in twee tinten. Ofwel wordt er in sneeuw en ijs geracet, ofwel Down Under, hoogst waarschijnlijk in meer aangename temperaturen.

Uiteraard is er in eigen land het eerste groot autosportfeest van het seizoen 2019 met de Legend Boucles. Prijzen vallen er niet te winnen, het spektakel komt immers op de eerste plaats. In Bastogne vindt u zaterdag en zondag Thierry Neuville, Freddy Loix of Mikko Hirvonen en een lijst andere leuke namen, tot onze voormalige Premier Verhofstadt toe. In Super Besse is er dan weer de finale van het Franse Trophee Andros kampioenschap met uiteraard Comtoyou.

Verder weg van huis, in het Australische Bathurst, racen Maxime Soulet (Bentley) en Fred Vervisch (Audi) in de eerste race van de ICGT, een eerste van vijf wedstrijden dit seizoen. De Australische race lachte de Belgen al eerder toe, met Wolfgang Reip en Dries Vanthoor als winnaars, dus waarom dit seizoen niet?

In de Toyota Racing Series wordt dit weekend de ‘Denny Hulme Memorial’ verreden op het Bruce McLaren Motorsports Park circuit in Taupo, Nieuw-Zeeland en ook daar is België vertegenwoordigd, met Esteban Muth.

error: Alert: Content is protected !!