Home > #Hoofdnieuws > Daytona 24: Dries Vanthoor doet het verhaal

Daytona 24: Dries Vanthoor doet het verhaal

Het autosportseizoen 2019 heeft al meteen twee mooie resultaten voor Dries Vanthoor gebracht. Na een lang seizoen 2018, tot diep in december, betwiste de jonge Limburger ondertussen al twee echte uithoudingsklassiekers in het nieuwe jaar. Eerst was er de 24 Uur van Dubai met een tweede stek en afgelopen weekend volgde de Rolex 24 At Daytona. In de opener van het Amerikaanse uithoudingskampioenschap werd de #29 Montaplast By Land Audi R8 LMS GT3 met Daniel Morad, Chris Mies, Dries Vanthoor en Ricky Feller achter het stuur tweede en dat na hard bevochten race in danteske omstandigheden.

Het werd een vreemde race, de 24 Uur van Daytona, met een einde dat de echte strijders niet ligt. De wedstrijdorganisatie gaf de rode vlag, tweemaal, met één fase die tot aan het einde duurde.

Dries Vanthoor: “Ik vind dat niet altijd de beste oplossing, als je niet probeert te racen, dan weet je ook niet of het gaat. Ik had echt wel willen strijden tot op de meet, zeker gezien wij lang voor de zege gevochten hebben. Een race-incident op het einde van de wedstrijd kostte ons mogelijk de zege, maar goed, dat is autosport, winnen en verliezen doe je samen. En bovendien, twee tweede plaatsen, dat is een knap resultaat om het seizoen mee te beginnen, al wil je als sportman altijd winnen. Ik wil toch ook het team, Audi Sport en mijn teamgenoten bedanken voor de wedstrijd op de omloop met de bekende banking, want het is echt iets speciaals.”

Dries Vanthoor gaat nu even rusten, alvorens de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen aan te vatten. De Limburgse Audi Sport-rijder zal uitkomen in de voor de hand liggende kampioenschappen, al zijn de details van het programma nog niet bekend. Daar zal op een later ogenblik over gecommuniceerd worden. We kunnen wel al verklappen dat de eerste race van Dries Vanthoor na deze dubbele opdracht in Dubai en de VS, misschien wel weer in de VS zal zijn.

error: Alert: Content is protected !!