Home > Industrie > 70 jaar Porsche in Autoworld

70 jaar Porsche in Autoworld

Tot 27 januari vertelt de Autoworld-expo “Porsche 70 years”, geopend door Dr. Wolfgang Porsche himself, de geschiedenis van het merk uit Stuttgart. Een uniek evenement dat elke rechtgeaarde Porsche-liefhebber onder geen beding mag missen. Een ware apotheose voor het jaar waarin Porsche zijn 70ste verjaardag vierde. In de marge leerden we dat Porsche en D’Ieteren hun samenwerking verderzetten.

Vijf jaar geleden presenteerde Autoworld het verhaal van professor Ferdinand Porsche en zijn opvolgers, vanaf de eerste elektrische auto tot de 918 Spyder. Deze keer staat de geschiedenis van het merk in de schijnwerpers. Het merk gecreëerd door Ferry Porsche, de tweede zoon van professor Porsche. Een geschiedenis die begint na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Met meer dan 65 te bewonderen Porsches zullen de liefhebbers hun hartje kunnen ophalen.

Om de rijke geschiedenis van Porsche te kunnen tonen werden er specifieke podia ontworpen om de uitzonderlijke modellen of opvallende evoluties helemaal tot zijn recht te laten komen”, aldus Bernard Van Bellingen, PR Manager van D’Ieteren Porsche Import.  “Enkele zeldzame en prestigieuze modellen konden hier worden tentoongesteld, dankzij een nauwe samenwerking tussen Autoworld, Porsche Import, Porsche Classic Club, Porsche Museum Stuttgart en talrijke clubs en privé-verzamelaars.

Volledige expo

550 Spyder, Carrera Abarth, 904 GTS, 911 3.0 RSR, twee versies van de 917, de 935 Kremer K3, de 959 Paris-Dakar Rothmans, 919 Hybrid LMP1, enkele zeldzame pareltjes als de 356 Gmünd of de 356 Carrera GT,  Supercars, Turbo-modellen, RS, Speedster en het hele huidige gamma zijn uiteraard ook van de partij.Dit evenement mag u onder geen beding missen!

Wanneer? tot 27 januari 2019
Waar? Jubelpark 11 te 1000 Brussel
Info: www.autoworld.be

(persbericht/ed.wb)

You may also like
Porsche brengt boek uit over concept cars
ADAC GT Oschersleben: Engelhart – Ammermüller kronen zich tot kampioen
In een notendop: IMSA en ADAC GT
50 jaar film ‘Le Mans’
error: Alert: Content is protected !!