Home > #Hoofdnieuws > WRX: Kalender 2019 definitief, zonder COTA

WRX: Kalender 2019 definitief, zonder COTA

Op de FIA World Council werd vandaag ook de kalender voor het Wereldkampioenschap Rallycross 2019 definitief vastgelegd. Daarbij één opvallende wijziging vergeleken met de voorlopige kalender die in oktober werd voorgesteld. Het WK zal betwist worden over 10 wedstrijden waarbij COTA (Circuit of the Americas) van de kalender is verdwenen.

De wedstrijd in Texas was normaal voorzien voor 28 en 29 september maar na beraad werd beslist deze dan toch van de WK-kalender te schrappen. ARX (Amerikaanse rallycross) gaat er normaal wel door zoals gepland. De slotwedstrijd in Zuid-Afrika werd vervroegd naar het weekend van 9 en 10 november. Het WK houdt in ons land halt op het circuit van Spa Francorchamps tijdens het weekend van 11 en 12 mei, dat is de derde wedstrijd van 2019.

You may also like
In een notendop: RX in het buitenland
WRX: Champion Lubricants wordt partner van World RX
E-WRX: Charles Leclerc doet mee
WRX: Lohéac geannuleerd
error: Alert: Content is protected !!