Dit jaar krijgt de Herock Spa Rally twee wedstrijden in annex. Op zaterdag 16 maart is dat de Spa Rally Classic en op zondag 17 maart het Rally Criterium.

De Spa Rally Classic wordt er regelmatigheidsrally (VHRS) gelijkaardig aan de Legends, of een beetje als de VAS Regularity proeven zo u wil. De regelmatigheidstrajecten (RT) zullen op afgesloten wegen worden gehouden en hernemen de asfaltproeven van de Herock Spa Rally. Er worden ongeveer 100 kilometer aan proeven voorzien en de gemiddelde snelheid is vastgesteld op 65 km/u.

Deze Spa Classic staat helemaal op zichzelf en verloopt buiten enig kampioenschap, met eigen organisatie, prijsuitreiking en een eigen klassement.

Het accent wordt gelegd op “rijplezier” en het berekenen van de gemiddelden zal zo eenvoudig mogelijk worden gehouden met weinig tussentijdse controles op de proeven. Ook zonder bijzondere tripmasters of Blunik systemen zal het mogelijk zijn om vooraan in het klassement mee te draaien…

Vanaf 1 december openen de inschrijvingen. Het inschrijvingsrecht is vastgesteld op 650 €.

(foto: RallyandRaces.com/credit: Giovanni Declercq)