Home > Moto > Nationaal > Steven Galens Belgisch Superbike Junior kampioen

Steven Galens Belgisch Superbike Junior kampioen

Bij de Superbikes Junior werd Steven Galens de verdiende kampioen met uiteindelijk negen zeges op veertien wedstrijden tot dusver. Met nog twee races te gaan kan hij niet meer worden bijgehaald in de tussenstand.

Hij mocht in Luxemburg na de kwalificaties eerder verrassend plaatsnemen op de eerste startrij, Galens rijdt immers op een volledig standaard Kawasaki! Uiteindelijk werd hij vierde en vijfde algemeen in de reeksen maar mocht als Junior tweemaal op het hoogste trapje van het erepodium met Yanick Jacops als tweede SBK Junior op een zevende en een negende stek algemeen.

Galens kampioen dus en volgend seizoen wacht dan de overstap naar de “Inter” categorie.
Maar dat is zorg voor later en het kon zijn blijdschap over de titel die hij haalde hier in het Groothertogdom niet temperen.

(foto: Jan Vermeer)

You may also like
Terugblik: 11de OMS Snelheidsprijs (Croix-en-Ternois)
BK Snelheid met kalender 2019
BK Snelheid: Sander Claesen kampioen
error: Alert: Content is protected !!