Home > VAS > Rallycross > Titelstrijd trekt zich op gang in VAS Rallycross

Titelstrijd trekt zich op gang in VAS Rallycross

Het zijn drukke tijden in de regionale rallycross. Tot voor enkele weken was het nog wachten op de derde
wedstrijd maar hier komt alweer de volgende race aan. Duivelsberg, Glosso, Duivelsberg… en dus gaat het nu
weer richting Glosso Circuit in Arendonk.

Rudi Loodts eenzaam aan de top in Promo klasse C

Rudi Loodts is tot nog toe ongeslagen in de instapklasse van de regionale rallycross. Voor de rijder uit Kasterlee is dit opnieuw een thuiswedstrijd. Met drie opeenvolgende zeges heeft hij alvast een stevige optie genomen op de eindzege in het kampioenschap. Maar hoe staan zijn kansen ervoor? Alles bij elkaar genomen sprokkelde Loodts met zijn Opel Corsa een voorsprong van 14 punten bij elkaar in het klassement en met enige afstand beschouwd is dat nu ook weer niet een dusdanig onoverkomelijk gat! Dat is te danken aan de concurrentie, die ondanks de dominantie van Loodts de moed niet laat zakken. Wim Van Tiggelen in de Peugeot 205 zet met de regelmaat van de klok mooie rondetijden neer en kan ook in de wedstrijden aardig mee. Ook Anthony Lauwers in de Opel Astra is een vaste waarde geworden in de Promoklasse. Achter Loodts en Van Tiggelen, met achttien punten achterstand, volgt Danny Kunnen. Hij zal zijn goede vorm willen bevestigen en in Arendonk kan hij altijd net dat beetje meer…

Tegenstand op komst voor Dexters in Klasse A?

Even leek het erop dat het voor Maasmechelaar Didier Dexters een makkelijke klus zou worden in de klasse A (voor wagens tot 1600cc). De Toyota MR2 leek meer dan snel genoeg en ook vorig jaar was Dexters al voorin te vinden. Toen echter liep hij tegen
een onoverwinnelijke Steven Van Nunspeet aan. Dexters vestigde zijn hoop dan op dit seizoen, maar vorige race kwam met Ben Lenaerts de dreiging van die andere streekrijder opdoemen. De Zutendalenaar kon met zijn Honda Civic de volle buit binnenhalen en plotseling lijkt de voorsprong van Dexters zeer klein geworden. Een afgebroken wiel strooide roet in het eten tijdens de derde reeks van de vorige wedstrijd en zorgde ervoor dat de pole, en nadien ook de zege, naar Lenaerts ging. Dexters moest zich tevredenstellen met een tweede plaats in de race. Ook Jean–Pierre Verstraeten kwam sterk uit de hoek op de Duivelsberg. De routinier op de Toyota Corolla kan hij best in het oog houden want Verstraeten heeft al bewezen dat hij in Arendonk voor de verrassing kan zorgen.

Leysen wipt over Weltjens in Klasse B

De heerser over de Klasse B (voor wagens van meer dan 1600cc) kent even een dipje. Jonas Kemps (BMW M3), de oppermachtige meervoudige kampioen in de klasse, heeft tegenwoordig af te rekenen met heel wat tegenstand. Zo won Thomas Weltjens in de kleine Opel Corsa de eerste wedstrijd in Arendonk en wierp Kemps vroegtijdig de handdoek in de ring toen hij het decor ging opzoeken. In Maasmechelen vond hij in de volgende race pas na drie reeksen het juiste ritme en scoorde een tweede plaats achter de snelle Andy Leysen (BMW M5) en die Leysen ging aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Acht eenheden is zijn voorsprong op naaste achtervolger Jan Driesen (eveneens BMW) en Kemps volgt nu al op elf punten van leider Leysen. Maar Kemps is een volhouder en in de vorige seizoenen is al gebleken dat hij vanuit een hopeloze situatie nog sterk kan terugkomen. Het zou wel eens een harde race kunnen worden op Glosso in deze klasse B!

(vas pers)

You may also like
Wat doet Davy Van Den Branden in corona-tijden?
We blikken terug op: WRX België 2014 in Mettet
In een notendop: corona, Nascar en Projekt E.
VAS Rallycross op stoffige Duivelsberg
error: Alert: Content is protected !!