Het midden van het rallyseizoen is traditioneel een erg intense periode voor BMA, het team van Bernard Munster. De voorbije dagen was de formatie uit Thimister-Clermont actief op de internationale historische scene, met twee Porsches 911 in de Marokko Historic Rally, georganiseerd door Yves Loubet en zijn team.

Deze 9de editie werd gekenmerkt door een erg spannend duel tussen twee Porsches 911, die van Alain Deveza en Maxime Vilmot, ingezet door BMA, en die van Alain en Sylvie Oreille afkomstig van het team van Romain Dumas. Het verschil tussen de twee tenoren bleef erg klein in deze lange wedstrijd met 28 klassementsproeven. Alain Deveza maakte er een erezaak van om in de slotfase een reeks snelste tijden te rijden. Zo won hij met panache, zoals we hem in alle omstandigheden kennen…

Eens te meer kon ik rekenen op een auto die niet het minste probleem kende en op een team dat uitzonderlijk werk leverde, ook zoals gewoonlijk,” vertelt Alain Deveza opgetogen! “Wat een plezier om voor elke seconde te strijden met Alain Oreille, van maandag tot vrijdag! Na deze dag stond hij met amper 2 seconden aan de leiding! Hij had een schakelprobleem en daarvan heb ik geprofiteerd om het verschil te maken. Zaterdag stonden er nog 4 proeven op het programma. Ik wilde met panache winnen. Daarom heb ik nog 3 snelste tijden gereden en een gedeelde scratch! Het is een mooie en grote overwinning. Ik ben heel blij! Deze overwinning draagt ik op aan mijn vriend Gérard Brianti die ons hier vorig jaar jammer genoeg verlaten heeft.

Minder geluk was er uiteindelijk voor de tweede Porsche 911 van BMA in Marokko, bemand door Karim Wissanji en Amaar Slatch, die voor de eerste keer een wedstrijd op nota’s reed. Het duo stond toch in de top 15, tot ze tijd verloren door een schakelprobleem en een olielek. Het team nam de beslissing om niet meer van start te gaan voor de vierde dag, hoewel hun Porsche 911 daartoe nog perfect in staat was.

(medegedeeld/ed.wb)