Home > Moto > Industrie > Nieuwe Honda Super Cub voor 2018

Nieuwe Honda Super Cub voor 2018

De best verkochte motorfiets ter wereld komt terug naar Europa; de Honda Super Cub! Met behoud van de beroemde en de uitermate toegankelijke prestaties en unieke, tijdloze styling. Het koppelrijke 125cc motorblok is soepel en maakt gebruik van een semi-automatische versnellingsbak.

De allereerste Super Cub C100 werd geïntroduceerd in 1958, in het 10-jarig jubileum jaar van Honda. Ontworpen door Soichiro Honda zelf en zijn business partner Takeo Fujisawa, met een duidelijk doel voor ogen; “op een plezierige manier een belangrijk deel uitmaken in het leven”. Bijna 60 jaar later in 2017, werd de 100 miljoenste Super Cub gebouwd en maakte deze mijlpaal het de meest populaire motorfiets die de wereld ooit gezien heeft. Door de jaren heen zijn de simpele basiselementen van de Super Cub als styling, betrouwbaarheid en pure bruikbaarheid bewaard gebleven. De doelstelling van Soichiro en Takeo werd zeker behaald; mensen mobiel maken én houden. Tot op heden was het laatste model van de Super Cub, de C110, beschikbaar in Japan en Zuid-Oost Azië, waar het zijn populariteit onverminderd doorzette als zakelijk voertuig voor de postkantoren, voor privé gebruik of zelfs ter decoratie in diverse woonkamers.

De nieuwe Super Cub C125 slaat een nieuwe pagina om in het unieke verhaal van een machine met zo’n universele aantrekkingskracht dat het in meer dan 160 landen verkocht is. De looks van de klassieke Super Cub zijn dan ook behouden gebleven. Echter is het vermogen en het koppel toegenomen door het 125cc motorblok, waardoor je het stadsverkeer voor kunt blijven. Daarnaast is de automatische centrifugaal koppeling bijpassend verbeterd en heeft het een super soepel schakelpatroon. De volledige LED verlichting en het Smart Key systeem zorgen voor een moderne touch en gebruiksgemak voor iedere dag. Het verbruik van de Super Cub C125 is afgegeven op  1,4 liter per 100km in WMTC modus. Wat met een 3,7 liter tank een rijbereik van ongeveer 245km geeft.

De nieuwe Super Cub 125 is vanaf november 2018  bij de Honda dealers verkrijgbaar, voor een introductieprijs van € 3.599,- (incl.BTW, exclusief Honda Quality Delivery).

(medegedeeld)

You may also like
IGTC: met Honda, Baguette in Spa
F1: Verstappen tot 2023 met Red Bull
WTCR: wijzigingen voor 2020
Total Spa 24: in de voetsporen van een Belg: Bertrand Baguette
error: Alert: Content is protected !!