Sebastian Vettel begint zondag vanuit pole position aan de Grote Prijs Formule 1 van Bahrein. Ferrari palmt bovendien de volledige eerste rij op de grid in.

Waar Mercedes en Lewis Hamilton in Melbourne nog domineerden tijdens de kwalficaties, was het nu de beurt aan Ferrari om het laken naar zich toe te trekken.

De verschillen bleven wel klein in vergelijking met Melbourne, want het verschil tussen de volledige top-4 bedroeg amper twee tienden van een seconde. Kimi Raikkonen deelt de eerste startrij met zijn Ferrari-teamgenoot Vettel, terwijl Valtteri Bottas en Lewis Hamilton in hun Mercedes op de plaatsen drie en vier eindigden. Hamilton zakt door een gridpenalty wel terug tot een uiteindelijke negende plek op de grid.

Max Verstappen verdween al na het eerste kwalificatiegedeelte uit beeld nadat hij bij het uitkomen van de eerste chicane van de baan ging. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo vertrekt zondag als vierde, gevolgd door de verrassende Toro Rosso van Pierre Gasly.

Mclaren stelt teleur

Mclaren kwam in Bahrein niet in het stuk voor. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne plaatsten zich niet voor Q3 en moeten genoegen nemen met de plaatsen dertien en veertien op de grid.

Foto © Ferrari