Home > #Hoofdnieuws > Wij spraken met Bernard Munster en Jean-Michel Baert…

Wij spraken met Bernard Munster en Jean-Michel Baert…

Bernard Munster is de drijvende kracht achter BMA, het team dat momenteel op de eerste in het BK Rally met de Skoda Fabia R5 van Kris Princen de debatten leidt. Zijn collega Jean-Michel Baert is dan weer eigenaar van Comtoyou Racing en richt zich op het circuitgebeuren, met deelnames in WTCR, ziet zijn team ook graag op ijs racen in Frankrijk en heeft een samenwerking met Enzo Ide in rallycross. Een ding hebben ze zeker gemeen: ze doen het met producten van de Volkswagen Groep.

Jurgen Evers sprak met Bernard Munster…

…over de nieuwe Volkswagen Polo R5

“We hebben momenteel drie Skoda en we hebben twee nieuwe Volkswagen Polo R5 besteld. Het enige probleem is dat Volkswagen ons geen datum van levering geeft. Dat is heel frustrerend, want er zijn enkele geïnteresseerde rijders en ik kan hen geen concrete plannen voorstellen. BMA is van plan om een Polo R5 te laten debuteren in de Condroz Rally, als ze op tijd geleverd worden natuurlijk. De tweede Polo is voor iets later. In totaal heeft VW vijftien Polo R5 geproduceerd. Twaalf daarvan gaan naar Europa, en drie naar Paraguay. Maar wanneer die er precies komen, blijft een raadsel…”

… over wat er met de Skoda gebeurt

“Op termijn is het de bedoeling om een of twee Skoda weg te doen, want vijf auto’s is te veel en te duur. Misschien houden we een Skoda, maar de andere worden sowieso vervangen.”

Jurgen Evers sprak met Jean-Michel Baert…

… over het programma van Comtoyou Racing

“Er staan 87 koersdagen op het programma dit jaar voor Comtoyou Racing. Dat zijn bijna drie maanden, en dat voor een hobby… Ik blijf namelijk op de eerste plaats bedrijfsleider, maar autosport is mijn passie.”

… over de ambities in WTCR

“We willen geen races winnen in WTCR, kampioen worden is onze prioriteit. Kijk maar naar vorig jaar, Stefano Comini heeft drie races gewonnen, maar het is toch Jean-Karl Vernay die met de titel is gaan lopen. En dat terwijl hij maar een zege heeft behaald.”

… over de ambities in rallycross

“In rallycross zouden we graag met François Duval naar Mettet gaan. Daar hebben we echter op dit moment geen budget voor. We gaan uiteraard wel verder met Enzo Ide.”

You may also like
WTCR Slovakiaring: Berthon het snelst in kwalificaties
WTCR Slovakiaring: druk weekend voor Gilles Magnus
WTCR Nürburgring: Magnus over zijn lastig maar leerrijk weekend
WTCR Nürburgring: race 1 en 2 in beeld gebracht
error: Alert: Content is protected !!