Home > Circuit > Denk nu al aan 24 Uren Karting van Francorchamps 2018

Denk nu al aan 24 Uren Karting van Francorchamps 2018

Op het elan van een prachtige editie van de 24 Uren Karting van Francorchamps in het begin van september, zette de ploeg van One Day Karting zich al aan het werk om de jaargang 2018 voor te bereiden van deze Ardense klassieker. Geprogrammeerd voor 1 en 2 september zal deze enkele nieuwigheden brengen en tot…60 ploegen onthalen! De inschrijvingen worden geopend op 15 oktober eerstkomende.

 Binnen de ploeg van One Day Karting, gevormd rond Patrick Van Billoen, had men redenen te over om te juichen na de editie 2017 van de 24 Uren Karting van Francorchamps. “Er zijn natuurlijk altijd punten waarop men zich kan verbeteren”, lacht de man ons toe die sedert 2013 aan het hoofd staat van de organisatie van de Ardense etmaalrace. “En we blijven natuurlijk aan de weg timmeren. We hebben geluisterd naar de bevindingen van de deelnemers, hun wensen en hun frustraties… En zonder een goed werkende formule helemaal overhoop te gooien, zullen er volgend jaar enkele wijzigingen gebeuren.”

Maximum de 60 ploegen aan de start

Sedert 2017 staat er slechts één categorie op het programma tijdens de 24 Uren Karting van Francorchamps met teams die de beschikking hebben over het Biz Twin chassis, voortgestuwd door twee Honda motoren van 200cc. Dit treffen met gelijke wapens leverde ons trouwens een extreem boeiende strijd op in het begin van september, met een zege die uiteindelijk speelde op 35 duizendsten van een seconde in de allerlaatste ronde. Maar het is dus evident dat het aantal deelnemende ploegen afhangt van het aantal beschikbare karts… Wel, voor 2018 is er goed nieuws want het aantal deelnemende karts gaat van 57 naar 60! Kleine anekdote: dat is precies hetzelfde aantal als tijdens de 24 Uren van Le Mans voor auto’s.

Zes verschillende karts over 24 uren

Van bij hun wedergeboorte in 2013 kenden we in de 24 Uren Karting van Francorchamps wisselingen van karts tijdens de wedstrijd om voor alle teams de gelijkheid zoveel mogelijk te verzekeren. Op algemene aanvraag worden in 2018 niet 8 kartwissels doorgevoerd maar slechts zes. Dat betekent een totaal van 5 kartwissels tijdens de wedstrijd over 24 uren. Het blijft zo dat het evenwicht tussen de diverse chassis’ moet toelaten dat het talent van de rijders aan de basis ligt van een voordeel, en niet een eventueel verschil in het materiaal.

Reglement en openen van de inschrijvingen op 15 oktober

Het reglement van de 24 Uren Karting van Francorchamps 2018 is al beschikbaar in het Frans en in het Nederlands op de site van One Day Karting (www.onedaykarting.be). Behalve het verminderen van het aantal kartwissels, vindt u er de wijzigingen van diverse punten in terug die bedoeld zijn om het goede verloop van de wedstrijd te bevorderen.
Eveneens op www.onedaykarting.be zullen vanaf 15 oktober eerstkomende de inschrijvingen worden geopend. Als het maximumaantal van 60 karts bereikt wordt, dan zal er een wachtlijst worden opgesteld, zoals ook al het geval was in de voorgaande editie.

Continuïteit verzekerd

Ook al zijn er lichte wijzigingen binnen het reglement, toch wil het evenement uiteraard voortgaan met een recept dat al beproefd is en toeliet om een buitengewone toeloop te kennen op amper vijf jaren. Zo zal de video-livestreaming terug van de partij zijn en zal de sfeer ter plaatse opnieuw zeer verzorgd zijn, onder andere door de aanwezigheid van de Grid Girls. Ook het tijdsopnamesysteem, met de identificatie voor iedere rijder, zal opnieuw worden doorgevoerd.

De 24 Uren voor privé-karts op 30 juni en 1 juli

Buiten de 24 Uren Karting van Francorchamps, met de karts die door de organisator ter beschikking worden gesteld, zet One Day Karting op 30 juni en 1 juli ook de tweede editie op poten van de etmaalrace, exclusief voorbehouden aan de privé-karts. Dat betekent de viertakt-karts die specifiek voor de competitie werden ontworpen. Er is daartoe een echte interesse, vooral dan in Groot-Brittannië en het is duidelijk dat ook deze wedstrijd voorbestemd is om te groeien. We komen hier zeker op terug!

 

(pers)

You may also like
GP België: over banden en keuzes
De autosport dit weekend
Porsche Carrera Cup Benelux: galerij van de wedstrijd op zaterdag
Porsche Carrera Cup Benelux: galerij van de wedstrijd op vrijdag
error: Alert: Content is protected !!