Home > #Hoofdnieuws > Neuville en Tanak dobbelen om de leiding

Neuville en Tanak dobbelen om de leiding

De tweede volledige dag van de rally van Polen kent een wat chaotisch verloop, niet in het minst vanwege de regen en de bij momenten slecht geplaatste toeschouwers. Het tijdschema ligt overhoop en mogelijk worden ook niet alle proeven verreden. Vooraan nam Ott Tanak in zijn Ford Fiesta de leiding over van Thierry Neuville, maar ondertussen schreef Thierry Krukland en Baronowo op zijn naam en heeft hij opnieuw 3 seconden voorsprong. Het is nu afwachten wat Tanak nog in petto heeft in de lange, open en supersnelle proeven.

De snelste tijden waren deze ochtend voor Haydon Paddon (Hyundai), Jari-Matti Latvala (Toyota) en Ott Tanak (Ford). Paddon is overigens, net als Dani Sordo (Hyundai), voorbij Sébastien Ogier gegaan. Deze collectief sterke prestatie van de Hyundai-crew kan mogelijk een rol spelen in het verloop van het WK. In de tussenstand leidt Tanak, voor Neuville en Latvala (+9,4 seconden), en de winnaar in Polen lijkt uit dit trio te komen.
Deze namiddag staan nog 3 proeven en de superspecial op het menu
You may also like
BRC East Belgian Rally: Stéphane Lefebvre wint
WRC Portugal: de rol van de Pirelli-banden
Schaalmodellen: vier Belgische wagens die je niet mag missen
BRC 2022: de kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022 aangepast
error: Alert: Content is protected !!